Home » Știri » Referendum: Carmen Dan spune că referendumul din 2012 a costat foarte mult

Referendum: Carmen Dan spune că referendumul din 2012 a costat foarte mult

Sebastian Rotaru / 24.01.2017, 10:37
Referendum: Carmen Dan spune că referendumul din 2012 a costat foarte mult

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, întrebată despre referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema graţierii şi a modificării codurilor penale, că organizarea referendumului din 2012 a costat foarte mult.

Carmen Dan a spus că, în momentul de față, țara are ale priorități, nu organizarea unui referendum.

”Referendumul din 2012 (pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu – n.r.) a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere, sunt alte prioriăţi. Este o analiză pe care trebuie să o facă mai mulţi factori şi avem în momentul acesta, zic eu, prioritate să aplicăm măsurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situaţie care trebuie analizată”, a declarat Carmen Dan, marţi dimineaţă, la Alexandria, informează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, marţi dimineaţă, procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, a transmis marţi Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, preşedintele solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

„Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai spune Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme. În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la România TV, că preşedintele Iohannis „îşi cere suspendarea”, pentru a avea din nou „o tribună” şi să meargă în ţară „ca să se victimizeze”, dar social-democraţii nu sunt interesaţi la acest moment de o posibilă suspendare a şefului statului.