Home » Știri » Casa Albă este mai vulnerabilă ca niciodată la atacurile cibernetice

Casa Albă este mai vulnerabilă ca niciodată la atacurile cibernetice

Sebastian Rotaru / 10.02.2017, 15:01
Casa Albă este mai vulnerabilă ca niciodată la atacurile cibernetice

Omul care se asigura de securitate informațiilor la Casa Albă nu mai lucrează și nu se știe dacă funcșia a fost preluată de altcineva sau Casa Albă este o țintă ușoară a hackerilor.

Ofițerul informațiilor de securitate de la Casa Albă, Cory Louie, un apropiat al fostului președinte Barack Obama, cu o vastă experiență în securitate și care a lucrat la Google și Serviciile Secrete, nu se știe dacă a fost dată afară sau a demisionat de bunăvoie, scrie gizmodo.com.

Potrivit unui raport ZDNet, Louie „a fost ori demis ori a demisionat el, joia trecută, și a fost escortat afară din biroul său din Eisenhower Executive Office Building”. Nici Casa Albă și nici fostul ofițer Louie nu au vrut să comenteze situația în mod public.

Plecarea lui Louie – cel care nu a explica misterul pe care îl înconjoară – este, de fel, o persoană panicoasă, de când el a fost însărcinat să se asigure că președintele Americii și Casa Albă nu sunt țintele unor atacuri cibernetice. Toți șefii însărcinați cu securitatea informațiilor de la Casa Albă, numiți pe vremea lui Barack Obama, și-au dat demisia. Acum a plecat și ultimul. Asta nu este o veste bună, deoarece știm mai bine decât oricând că guvernul Statelor Unite este vulnerabil la atacurile cibernetice, dacă doar comunitatea pentru informații susține că Rusia a atacat cibernetic Comitetul Partidului Democrat și l-a ajutat pe Trump să câșige alegerile.

Desigur, Trump a respins în repetate rânduri acuzațiile, declarând că CIA, NSA, dar și alte instituții de spionaj asigură siguranța informațiilor tuturor americanilor.

Nu se știe dacă în locul ofițerului Cory Louis a venit altcineva și nici nu se știe dacă președintele american, Donald Trump, are idee despre cât de important este acest job și că este expus unor riscuri foarte mari.