Home » Știri » Cassie este un robot care va revoluționa mersul pe picioare al mașinăriilor [VIDEO]

Cassie este un robot care va revoluționa mersul pe picioare al mașinăriilor [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 14.02.2017, 09:40
Cassie este un robot care va revoluționa mersul pe picioare al mașinăriilor [VIDEO]

V-ați gândit vreodată cum ar fi ca un robot să vă plimbe câinele sau să vă aducă un colet? Ei bine, dacă mai avem puțină răbdare, orice este posibil.

Să sperăm că robotul Cassie va revoluționa mersul malinăriilor. Fiind o combinație între un pui și un AT-ST din Star Wars, robotul biped a fost creat de Agility Robotics, un start-up de robotică de la Universitatea Oregon. Cassie a fost creat în 16 luni și a costat un milion de dolari, bani primiți de la Agenția de Apărare avansată și Proiecte de Cercetare (DARPA). Construit pe baza robotului ATRIAS din Oregon, Cassie are un design mai elegant, este capabil să meargă pe un teren inegal și face față la diferite altitudini de sol, scrie iflscience.com.

Ceea ce este interesant este faptul că acest robot nu a fost conceput să arate ca un struț, dar înfățișarea lui este modul în care matematica și-a pus amprenta asupra structurii și a făcut posibilă mișcarea în două picioare și agilitatea acestuia.

„Nu am încercat să duplicăm înfățișarea unui animal, doar tehnicile pe care le folosește (n.red – animalul) pentru a fi agil, eficient și robust în mișcarea sa”, a declarat Jonathan Hurst, profesor de robotică la Colegiul de Inginerie din Oregon.

Revoluționarea mobilității unui robot în acest fel ar putea deschide ușile spre un număr nelimitat de aplicații ale acestuia, permițându-le să meargă peste tot pe unde o fac și oamenii. Asta ar însemna aproape orice. De la livratul coletelor, plimbatul câinelui, explorarea teritoriile periculoase sau chiar lupta într-un război, roboții ar putea face față cu brio.

„Pur și simplu, roboții cu picioare ar putea merge într-o mulțime de locuri unde cei cu roți nu pot. Acest lucru ar putea reprezenta cheia livrărilor în 24 de ore, 365 de zile pe an. Un camion va duce coletele, iar robotul le va livra la ușă. Această tehnologie va exploda pur și simplu, la un moment dat, atunci când vom crea autovehicule atât de autonome și roboți la fel de autonomi, încăt livrările și transferurile vor fi aproape libere”, a mai spus Hurst.