Home » Știri » Ce spune Cătălin Predoiu despre prioritățile din Guvernul Grindeanu

Ce spune Cătălin Predoiu despre prioritățile din Guvernul Grindeanu

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 11:24
Ce spune Cătălin Predoiu despre prioritățile din Guvernul Grindeanu

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) nu ar trebui să se numere printre prioritățile din Guvernul Grindeanu.

Cătălin Predoiu a mai afirmat că pentru încheierea acestuia trebuie ca Guvernul Grindeanu să realizeze anumite obiective care au „stagnat în guvernarea Ponta”, potrivit news.ro.

„Cred că ridicarea MCV n-ar trebui să se numere printre prioritățile noului Guvern. Florin Iordache vrea să ‘ridice’ MCV? Cu ce să-l ‘ridice’? Cu amnistia și grațierea? Sau cu ‘hăcuirea’ legilor și a politicilor penale? Întâi să citească obiectivele MCV. În MCV scrie despre justiție independentă și eficientă, combaterea corupției, achiziții publice corecte etc. Întâi trebuie realizate aceste obiective, care au stagnat în guvernarea Ponta”, a scris luni Predoiu, pe Facebook.

Cătălin Predoiu crede că actuala majoritate parlamentară merge „pe o linie greșită” în materie de MCV.

„Dacă ministrul Iordache crede că ridică MCV-ul mergând cu ‘nașul’ Dragnea la Partidul Socialist European și explicând că s-a săturat poporul de Justiție, greșește. Poporul nu i-a votat să îngroape justiția, i-a votat pentru că au promis pensii și salarii duble. Să dea pensii și salarii duble, să construiască mai multe sedii de instanțe și măcar două penitenciare, abia apoi să-și pună problema MCV. Exista o singură rețetă pentru ridicarea MCV. Din ceea ce văd în declarațiile liderilor majorității parlamentare, deocamdată dânșii merg pe linia greșită în materie de MCV”, a completat Predoiu.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a afirmat, vinerea trecută, că raportul MCV va arăta progresele „remarcabile” pe care le-a făcut România.

„Cred că va arăta progresele remarcabile pe care le-a făcut România. (…) Eu reiterez că România în acest moment, în anul 2017, (…) ar trebui să încheie acest raport MCV”, a susținut Iordache.