Home » Știri » Cătălin Predoiu: Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică

Cătălin Predoiu: Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică

Sebastian Rotaru / 10.01.2017, 14:00
Cătălin Predoiu: Liviu Dragnea pune la cale o răzbunare politică

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, marți, că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pune la cale „o răzbunare politică pe Guvernul Cioloș”.

După părerea sa, aceastî răzbunare pleacă de la faptul că liderul social-democraților solicită aprobarea unei comisii de anchetă privind o „gaură” de 10 miliarde de lei din bugetul de stat. Cătălin Predoiu consideră că aceste fapte pot fi lămurite ușor printr-o „simplă întrebare în ministerele economice”, notează Agerpres.

„Într-un stil pe care deja îl putem recunoaște în oricare dintre acțiunile sale, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pune la cale o răzbunare politică pe Guvernul precedent convocând plenul Parlamentului pentru aprobarea unei comisii de anchetă în legătură cu fapte care pot fi foarte ușor lămurite printr-o simplă întrebare în ministerele economice. Concret, ceea ce se propune este investigarea condițiilor în care s-a încheiat exercițiul bugetar care de fapt urmează să se încheie în februarie, cum s-au făcut rectificări bugetare în anul anterior și de ce nu s-au făcut prognoze mai exacte în legătură cu veniturile statului”, a spus Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Cătălin Predoiu a adăugat că datele și informațiile care se cer în cadrul acestei anchete sunt publice, iar Dragnea face „un exercițiu de imagine care în final va decredibiliza instituția Parlamentului”.

„Este un exercițiu care trimite în derizoriu instituția comisiei de anchetă, este un exercițiu care ne demonstrează o dată în plus că se confundă Parlamentul României cu o feudă politică personală a domnului Dragnea. Evident că protestăm față de această manieră de a conduce Parlamentul, am votat împotrivă în cadrul Birourilor permanente reunite și ne vom argumenta poziția în plen. Observăm că PSD, în loc să treacă să-și pună în aplicare programul de guvernare se ocupă, într-o bună tradiție, de greaua moștenire lăsată de Guvernul anterior. S-au propus în mod mincinos tot felul de avantaje pentru populație, în special financiare, și acum, când e vorba să se treacă la treabă pentru acordarea acestor avantaje, PSD se ocupă de cu totul alte treburi. În loc să se ocupe de investiții, de restabilirea creșterii economice sustenabile bazată pe investiții și nu numai pe consum, PSD se ocupă de probleme imaginare”, a menționat Predoiu.

Birourile permanente parlamentare reunite au aprobat, marți, solicitarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete comune de către comisiile de buget ale Camerei Deputaților și Senatului prin care să fie verificate condițiile în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat din august și noiembrie 2016 de Guvernul din acea perioadă, a anunțat marți secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.