Home » Știri » Ce crede Cătălin Predoiu despre pachetul de legi anti-anticorupție și antiintegritate

Ce crede Cătălin Predoiu despre pachetul de legi anti-anticorupție și antiintegritate

Sebastian Rotaru / 27.01.2017, 12:56
Ce crede Cătălin Predoiu despre pachetul de legi anti-anticorupție și antiintegritate

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, susține că PSD va promova pachetul de legi „anti- anticorupție” și „antiintegritate” deoarece are probabil obligații mari față de cei care au sponsorizat campania electorală.

Cătălin Predoiu a afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, joacă „alba-neagra” pe acest subiect atunci când spune că nu știe ce va face Executivul, scrie Agerpres.

„Iordache vrea ca Guvernul să își asume răspunderea în fața Parlamentului. Nu știm ce vrea Grindeanu, dar oricum nu contează ce vrea el. Dragnea spune că nu știe exact ce vrea Guvernul, adică joacă „alba neagra” crezând că prostește lumea. Celor care se mai întreabă încă dacă PSD Dragnea va promova pachetul de legi anti-anticorupție și antiintegritate le spun să nu aibă îndoieli, PSD are probabil mari obligații față de cei care au sponsorizat campania electorală”, a scris Cătălin Predoiu, vineri, pe Facebook.

El arată că, prin asumarea răspunderii Guvernului, PSD își va angaja răspunderea față de sine însuși.

„PSD a luat un dublu mandat la alegeri, unul public de la popor, ca să crească salariile și pensiile, și unul nepublic de la corupți, să facă amnistie și grațiere. Deocamdată, PSD își bate joc de mandatul primit de la popor și se concentrează doar pe mandatul primit de la corupți. Deci, Guvernul PSD își va asuma răspunderea în fața unui Parlament controlat de PSD, adică PSD își va asuma răspunderea față de sine însuși. Dar cu poporul cum rămâne? Cine își asumă răspunderea față de popor pentru această scamatorie politico-legislativă? Știu, PSD va spune că și Codurile au fost trecute prin asumarea răspunderii. Ceea ce nu spune PSD este că au fost asumate după ce au fost dezbătute în Parlament 9 luni de zile, în două comisii speciale, între care comisia pentru coduri penale a fost condusă de PSD prin fostul premier Ponta. Concluzia e că între PSD Năstase și PSD Dragnea-Iordache există o singură diferență, ăștia doi au citit mai puține cărți decât Năstase, în rest, vorba Monicăi Lovinescu, tot o apă și un pământ, adică noroi”, a mai spus Predoiu.