Pescobar, pe numele său real Paul Nicolau, a transformat Taverna Racilor într-un adevărat imperiu culinar. Afacerea sa a ajuns la o cifră de afaceri impresionantă de aproape 30 de milioane de euro în 2024, iar ambițiile lui nu se opresc aici.
Invitat într-un podcast recent, Pescobar a povestit despre munca și sacrificiile care au stat la baza construirii acestei afaceri de milioane de euro. Cu 12 restaurante deschise în România și în străinătate și o echipă de 350 de angajați, Taverna Racilor este un exemplu de succes în industria HoReCa.
„Este cel mai bun moment al României din punct de vedere economic și al stării de viață. Eu am acum 350 de angajați și 12 restaurante. Indiferent de ceea ce se întâmplă, oamenii tot vin și mănâncă. Eu vând mâncare. Mâncarea se va vinde oricând. Anul trecut mi-au închis toate restaurantele. Eu am făcut tot ceea ce mi-au spus cei de la ANPC și acum e farmacie peste tot. Îi știu pe toți care se bucurau, dar acum mă bucur eu.
Anul acesta, între 25-30 de milioane de euro, ceva „ușor”, dar am și muncit de am rupt. La anul cred că fac 40. Primul milion l-am făcut de mult, dar nu-l simți, îl valorifici, nu te uiți la el și spui „Ce frumos e milionul ăsta!” Nu e așa cu milioanele astea. Cred că l-a făcut de mai bine de 10 ani. De la un milion încolo toate sunt la fel. Eu muncesc mult, chiar dacă lume zice că mă duc colo și colo. Peste tot unde pun mâna, mă doare.
Dacă le dau cei 350 de angajați care mă „cocoșează” sau cele 12 restaurante și tot ceea ce implică afacerile asta, nu cred că mai e așa frumos. Nu e doar că te distrezi. Trebuie să-ți faci treaba că altfel se duce totul de râpă”, a spus Pescobar în podcast-ul Shift by Bianca.
Unul dintre aspectele esențiale în afacerea lui Pescobar este motivarea angajaților.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]„În domeniul HoReCa, la fel ca în alt domeniu, dar vorbim de cel al ospitalității, în care ospătarul trebuie să fie zâmbăreț și să aibă atitudine corectă și în concordanță cu brandul restaurantului, trebuie să fie motivat. Nu e greu. Banii îl fac să fie ok la muncă. Asta e valabil pentru 90% dintre angajați. Mai sunt și ultraprofesioniștii care își duc sarcina muncii până la capăt, chiar dacă nu au făcut tipsul pe care îl voiau”, a mai spus Pescobar.