Potrivit legii, toți conducătorii de autovehiculele care circulă pe străzile țării noastre sunt obligați să plătească rovinieta. Acestă taxă de drum este cunoscută în țara noastră ca rovinietă. De asemenea, sancțiunile pentru neachitarea acesteia sunt diferă în funcție de mașina condusă.
După cum vă spuneam mai sus, potrivit legii din România, dacă un conducător auto, care este găsit circulând pe drumurile țării noastre cu o mașină cu rovinieta neplătită poate fi amendat de maxim 12 ori pe parcursul unui an. Mai exact, o dată pe lună.
Peste tot în România sunt instalate unele camere video, special pentru a-i prinde pe cei care circulă cu rovinieta neplătită. În cazul în care, un șofer este surprins de acestea, circulând pe drumurile publice cu un autoturism fără vinietă, acesta va fi sancționat potrivit legii. În funcție de tonajul vehiculului, acesta va fi amendat cu sume între 250 și 4.500 de lei.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]În continuare, noi vă arătăm ce sancțiuni pot primi conducătorii auto în funcție de autovehiculul pe care îl conduc pe drumurile publice din România. Așadar, acestea vor fi:
De asemenea aceste taxe sunt diferite în funcție de perioada de valabilitate. Conducătorul autovehiculului poate cumpăra o vinietă pentru o perioadă cuprinsă între 7 zile și maxim 12 luni. Prețurile acestora sunt:
Toți conducătorii de vehicule trebuie să plătească această taxă de drum. Vinieta a fost aplicată pentru prima oară în urmă cu aproximativ 18 ani.
Unele dintre punctele de verificare a rovinietei sunt mobile. În privința camerelor mobile, acestea acoperă tot teritoriul României, pe sectoarele de drum în care nu sunt camere video fixe.
Acestea pot fi găsite pe sectoarele de drumuri naționale, pe care conducătorii autovehiculelor le pot folosi ca rute ocolitoare ale punctelor fixe de control, sau pe drumurile pe care se înregistrează un trafic rutier mai redus, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare.