Home » Știri » Ce ascunde pofta de dulce. Cu ce se confruntă organismul tău, dacă simți mereu nevoia de dulce

Ce ascunde pofta de dulce. Cu ce se confruntă organismul tău, dacă simți mereu nevoia de dulce

Violeta Badea / 26.01.2021, 16:06
Ce ascunde pofta de dulce. Cu ce se confruntă organismul tău, dacă simți mereu nevoia de dulce

Ce ascunde pofta de dulce. Cu ce se confruntă organismul tău, dacă simți mereu nevoia de dulce. Ți se întâmplă des să ai poftă de dulce? Ei bine, acest lucru poate ascunde, de fapt, anumite carențe ale organismului. Mai exact, ne referim la micronutrienți. Pofta de dulce este un semnal prin care corpul tău îți transmite că are nevoie de ceva. În continuare o să vă prezentăm pe larg de ce apare acest simptom și cum ne îmbunătățim sănătatea.

Ce ascunde pofta de dulce

Organismul ne transmite o mulțime de semnale, iar acestea nu ar trebui ignorate. De exemplu, pofta de dulce înseamnă lipsa cromului din sânge, în timp ce pofta de sărat arată o insuficiență electrolitică. Bineînțeles, sunt cazuri în care pofta de dulce e un efect secundar al anumitor alimente pe care le-ai consumat sau doar, pur și simplu, ți-ai setat creierul cu acest obicei nesănătos.

În popor se spune că totul pleacă de la creier. Ai auzit și tu vorba asta, nu-i așa? Ei bine, da așa se și întâmplă! Creierul are un rol important iîn ceea ce privește pofta de dulce. Hipocampusul localizat în lobul tău temporal, este responsabil pentru realizarea amintirilor pe termen scurt și pe termen lung și este răspunzător pentru comportamentul tău care caută recompense.

Nu trebuie să te îngrijorezi dacă din când în când ai mânca ceva de dulce. Problema este atunci când exagerezi, iar totul se transformă într-o dependență. Practic devine un drog, fără să-ți dai seama. În acel moment organismul se confruntă cu o carență. Apare o disfuncție a nivelului de insulină, provocată de lipsa de magneziu și crom. Mai exact, insulina nu mai este capabilă să transmită glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanentă dorință de dulce.

Nutritionistii ne recomanda sa consumam broccoli, deoarece contine crom
Nutritionistii ne recomanda sa consumam broccoli, deoarece contine crom

Cum oprim pofta de dulce

Atunci când ne confruntăm cu aceste probleme este necesar să apelăm la nutriționiști, deoarece lucrurile se pot agrava. Dulciurile pe care le consumăm ne scapă de această senzație doar pe moment, apoi lucrurile se înrăutățesc, se ajunge la îngășare sau chiar obezitate.

Nutriționiștii ne sfătuiesc să includem în mesele noastre alimentele care conțin crom. Acesta are rolul de a reduce colesterolul și reglează nivelul de zahăr din sânge. Cromul nu este important doar la combaterea poftei de dulce, ci are un rol important în organism. Fără el vom resimți o oboseală cronică, pielea și părul se deteriorează, senzație constantă de frig, dureri de cap, avem tulburări de memorie, senzație de amețeli, iar rănile se vindecă mai greu.

Specialiștii au arătat că în medie, o femeie adultă are nevoie de 23-29 micrograme de crom pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de rezerve mai mari, aproximativ 39-54 micrograme pe zi. De asemenea, nou-născuții au nevoie de crom (0.24 micrograme/zi) și își procură acest mineral din laptele matern. Iată alimentele pe care le recomandă nutriționiștii pentru a avea necesarul de crom și magnezi în corp:

  • roșii
  • mere
  • broccoli.