Home » Știri » Ce crede Rusia despre mișcările NATO în țările Baltice

Ce crede Rusia despre mișcările NATO în țările Baltice

Sebastian Rotaru / 09.02.2017, 15:27
Ce crede Rusia despre mișcările NATO în țările Baltice

Rusia a anunțat, joi, că vede în deportarea trupelor NATO în statele Baltice că Polonia și Germania reprezintă o amenințare.

Rusia a mai spus că nu are nicio informație cu privire la momentul în care această mișcare se va termina, dar nici când, informează agenția RIA, citată de Reuters.

Ministrul rus adjunct de Externe, Alexei Meshkov, a spus că Moscova a urmărit de aproape situașia și se va asigura că propria lor securitate este garantată.

„Această implementare este, desigur, o amenințare pentru noi. Cine a spus că se va termina aici? Noi nu deținem asemenea informații. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial vedem soldații germani de-a lungul granițelor noastre”, a spus adjunctul.

Reacția lui Meshkov vine după ce Statele Unite ale Americii au deportat mii de soldați și artilierie grea în Polonia, țările Baltice și în sud-estul Europei, în cadrul celei mai mari mișcări de după Războiul Rece.

Trupele germane și scuturile sunt, de asemenea, ca urmare a consolidării Lituaniei de luna aceasta, parte a strategiei NATO, iar scopul organizației este de a liniști țările europene după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, în 2014.  Rusia vede, însă, altfel această situaţie şi spune că totul face parte dintr-o strategie agresivă la granițele sale.

Rusia a mai declarat, joi, că vede România ca pe un avanpost al NATO și ca pe o amenințare, deoarece găzduiește elemente ale scutului antirachetă de la Deveselu, implementat de americani.

„Poziția României şi a celor care conduc ţara, care au transformat țara într-un avanpost, este o amenințare clară pentru noi”, a declarat Alexander Botsan-Harcenko, un înalt oficial al ministerului rus de Externe.

„Toate aceste decizii sunt, în primul rând, îndreptate împotriva Rusiei”, a afirmat el, acuzând România de o înarmare anti-rusă.