Home » Știri » Ce e bine să știi înainte de a alege furnizorul de gaze. Detalii esențiale pe care trebuie să le ai în vedere

Ce e bine să știi înainte de a alege furnizorul de gaze. Detalii esențiale pe care trebuie să le ai în vedere

Alexandru Cazacu / 09.11.2021, 11:05
Ce e bine să știi înainte de a alege furnizorul de gaze. Detalii esențiale pe care trebuie să le ai în vedere

Dacă vrei să te racordezi la o rețea de gaze naturale sau te-ai hotărât să îți schimbi furnizorul, trebuie să ai în vedere o serie de detalii esențiale. Așadar, noi îți vom spune astăzi tot ce trebuie să știi înainte de a alege furnizorul de gaze. Este foarte important să știi aceste lucruri!

Ce trebuie să știi înainte de a alege furnizorul de gaze

În cazul în care te-ai decis să schimbi furnizorul de gaze naturale, în primul rând trebuie să ții cont de consumul pe care îl înregistrezi de obicei. Așadar, înainte de toate trebuie să verifici facturile din lunile precedente. De asemenea, un alt aspect important în acest context este tipul consumatorului. Mai exact, trebuie să avem în vedere dacă gazele naturale sunt folosite pentru uz casnic sau pentru o persoană juridică (societate), deoarece consumul este diferit.

Pe de altă parte, dacă te muți într-un bloc nou și nu ești încă racordat la gaze, înainte să faci o alegere ar trebui să te consulți și cu vecinii care sunt deja racordați, pentru a afla care este consumul de gaze pe perioada sezonului rece.

Vezi mai multe oferte

După ce ai stabilit toate cele de mai sus, este cazul să te interesezi de ofertele de pe piață a furnizorilor de gaze naturale, pentru a putea face comparație. După ce ai primit ofertele, ai grijă să verifici prețul unitar de furnizare, dacă furnizorul aplică anumite comisioane sau dacă face unele reduceri.

Pe lângă toate acestea, este necesar să știi care este perioada contractuală și să citești cu foarte mare atenție termenii și condițiile stabilite în contract. Așadar, este recomandat să analizezi cu grijă toate aspectele contractului respectiv și să alegi (dacă se poate) un tarif, în funcție de nevoile tale. Este important să menționăm faptul că, furnizorul trebui să îți facă o ofertă personalizată, potrivit cumsa.ro.

Ce trebuie să știi înainte de a alege un furnizor de gaze naturale
Ce trebuie să știi înainte de a alege un furnizor de gaze naturale

Ei bine, toate aspectele menționate anterior sunt foarte importante. Cu toate acestea, ai putea totuși să te interesezi și de reputația pe care furnizorul de gaze respectiv o are pe piață. Adică, este recomandat ca firma pe care o alegi să ofere servicii de calitate. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să întrebi de alte persoane care folosesc furnizorul respectiv. În acest fel vei afla aproape tot ce trebuie să știi despre acel furnizor.

Românii ar putea să își schimbe furnizorul de energie electrică și gaze naturale în doar 24 de ore

Nu cu mult timp în urmă, ANRE a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care, în doar 24 de ore, consumatorii vor putea să își schimbe furnizorul de energie electrică și gaze naturale. Acest lucru va fi posibil datorită unei platforme digitale, care va fi disponibilă consumatorilor de curent electric și gaze. Cu toate acestea, este important să menționăm că aceste reguli nu se aplică deocamdată. Se pare că noul sistem va intra în vigoare din luna august, anul viitor.

”Proiectul de act normativ asigură cadrul de implementare a platformei online care să optimizeze procesele operaționale din piața de energie în scopul reducerii birocrației pentru cetățeni și mediul de afaceri, generate de solicitările de schimbare a furnizorului prin gestionarea fluxului de informații în mod complet automatizat pentru a onora solicitările, respectând termenele legale si utilizând eficient resursele financiare și umane a tuturor entităților implicate”, potrivit reprezentanților ANRE.