Home » Știri » Ce salariu câștiga Elena Ceaușescu, deși avea doar patru clase primare. Suma pe care o încasa ca prim-viceprim-ministru

Ce salariu câștiga Elena Ceaușescu, deși avea doar patru clase primare. Suma pe care o încasa ca prim-viceprim-ministru

Radulescu Valentin / 06.10.2020, 13:27
Ce salariu câștiga Elena Ceaușescu, deși avea doar patru clase primare. Suma pe care o încasa ca prim-viceprim-ministru

Elena Ceaușescu este cunoscută ca una dintre puținele prime doamne care și-au băgat nasul în munca soțiilor lor. Aceasta era iubită de poporul român și știa să manipuleze multe acțiuni prin intermediul lui Nicolae Ceaușescu. Cu doar patru clase, a reușit să obțină diploma de cercetător științific în chimie și să intre în funcția de prim-primvice-ministru. Chiar și așa, nu mulți știu însă ce sume fabuloase încasa tovarășa.

Salariul Elenei Ceaușescu. Suma pe care o încasa cu doar patru clase primare

Soția marelui dictator, Nicolae Ceaușescu, devenise una dintre cele mai puternice femei ale României. Aceasta era cunoscută mai ales pentru faptul că avea o autoritate foarte puternică asupra soțului ei, iar astfel putea să influențeze lucrurile foarte ușor. Deși avea doar patru clase, a reușit să dețină funcții foarte importante, precum cele de cercetător științific și prim-viceprim-ministru.

Cunoscută și sub poreclele de ”Torța partidului”,”femeia erou”, ”femeia model”, dar și multe altele, Elena Ceaușescu a reușit să încaseze venituri frumoase, chiar dacă nici alfabetul nu îl stăpânea prea bine. Potrivit informațiilor de pe newmoney.ro, salariul Elenei Ceaușescu a fost de 21.000 de lei în anul 1989, deoarece a fost înainte vicepremier și cercetător științific la Institutul de Cercetări Chimice din București.

Soția lui Nicolae Ceaușescu încasa ca vicepremier un venit lunar de 15.000 net, dar și 6.000 de lei ca și cercetător științific. Toate veniturile ei nu aveau însă o importanță foarte mare, deoarece cei doi foști dictatori aveau totul asigurat, de la mâncare până la transport.

De asemenea, în data de 7 ianuarie, atunci când Elena Ceaușescu își sărbătorea aniversarea, era înconjurată de laude, atât din partea apropiaților, cât și din partea presei și a poporului român.

Ce salariu câștiga Elena Ceaușescu, deși avea doar patru clase primare. Suma pe care o încasa ca prim-viceprim-ministru
Ce salariu câștiga Elena Ceaușescu, deși avea doar patru clase primare. Suma pe care o încasa ca prim-viceprim-ministru

Viața Elenei Ceaușescu înainte de a ajunge la putere

Se pare că relația de iubire pe care a avut-o cu Nicolae Ceaușescu a fost un adevărat succes pentru fosta dictatoare. Înainte de a ajunge la putere, ”Lenuța” era doar o țărancă din Petrești, Dâmbovița, care a reușit să facă doar patru clase. Acest lucru însă nu avea o să ajute prea mult în viața profesională, dar norocul a venit mai târziu, atunci când a ajuns să îl cunoască pe Ceaușescu, un tânăr căruia i-a bubuit inima atunci când a văzut-o pe Elena din Petrești.

La aceea vreme, Nicolae Ceaușescu se afla la vârsta de 22 de ani, iar ea la vârsta de 21. Cei doi erau născuți în luna ianuarie, iar iubirea dintre ei a apărut în anul 1940. Nicolae era un comunist ilegalist din anul 1933, iar Elena doar o ucenică în cadrul meseriei de textiliste.

În anul 1947, pe data de 23 decembrie, Elena Petrescu și Nicolae Ceaușescu și-au unit destinele, timp în care aceasta era deja însărcinată în șapte luni cu viitorul Valentin Ceaușescu, se arată în cartea intitulată ”Ceaușescu un fanatic al puterii”. Mai târziu, în anul 1959, Elena spunea că a început să lucreze deja la institutul de cercetări chimice.

„În ianuarie 1950, am fost repartizată la secţia externă CC PMR unde am lucrat până în 1952 de unde mam înscris la facultatea de chimie pe care am terminato în 1957. După terminarea facultăţi, lucrez la institutul de cercetări chimice, fac parte din biroul organizaţiei de bază” spunea Prima Doamnă, în autobiografia făcută de Partid în anul 1959.