Home » Life & Style » Ce spune Biblia despre horoscop. Este păcat sau nu să afli previziunile?

Ce spune Biblia despre horoscop. Este păcat sau nu să afli previziunile?

Bucur Ioana / 07.10.2020, 18:05

Câți dintre noi nu își încep ziua citind horoscopul zilnic, pentru a fi, măcar un pic, mai pregătiți pentru evenimentele mai mult mai puțin plăcute ce ar putea să ne iasă în cale în următoarele ore. Însă care este legătura dintre zodiac și credință? Ce spune Biblia despre horoscop?

Păcat sau nu? Ce spune Biblia despre horoscop

Verificarea horoscopului zilnic a devenit, pentru mulți, un gest reflex. Chiar dacă horoscopul modern a apărut în societate de puțin timp, astrologii citeau și descifrau mesajele astrelor din cele mai vechi timpuri, fiind menționați chiar și în Biblie. Cu toate că poate părea un gest inofensiv, există fețe bisericești care condamnă practica horoscopului.

„Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descîntător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi.  Căci oricine face aceste lucruri este o urîciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta.  Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău.  Căci neamurile acelea pe cari le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul, Dumnezeul tău, nu-ţi îngăduie lucrul acesta” , se scrie în Deuteronom 18: 10-14.

Biblia consideră horoscopul și astrologia „un meșteșug de ghicitor, de citator în stele” al cărei scop este „vestitul în stele”. În Biblie, sunt de blamat atât cel ce ghicește, cât și cel care apelează la ghicitor pentru a afla viitorul.

Ce spune Biblia despre horoscop. Este păcat sau nu să afli previziunile?
Ce spune Biblia despre horoscop. Este păcat sau nu să afli previziunile?

Ce spune Biblia despre cei care cred în horoscop

În Biblie, în cartea Deuteronom, horoscopul și astrologia sunt asemănate vrăjitoriei.În Apocalipsa, apar următoarele rânduri, potrivit resursecreștine.ro:

„Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua” –  Apocalipsa 21: 8

Ce spune Biblia despre horoscop. Este păcat sau nu să afli previziunile?
Ce spune Biblia despre horoscop. Este păcat sau nu să afli previziunile?

Care este legătura dintre horoscopul modern și familia regală britanică?

Nașterea horoscopului modern a fost strâns legată de nașterea și destinul Prințesei Margaret, „oaia neagră” a familiei regale britanice. Prințesa a venit pe lume pe 21 august 1930. În ciudat bucurei uriașe a părinșilor ei, ducii de York, jurnaliștii aveau nevoie de un unghi de abordare inedit al evenimentului. Editorul șef al publicației Sunday Express a avut o idee de milioane! S-a gândit să facă cumva să asocieze harta astrologică a noului bebeluș regal cu viitorul familiei.

Pentru asta, jurnaliștii au apelat la unul dintre cei mai apreciați astrologi din acea vreme. Bărbatul a refuzat, dar l-a recomandat pe unul dintre ucenicii săi. Asistentul a prezis că, peste doar câțiva ani, în familia regală va avea loc un eveniment important. Șase ani mai târziu, s-a adeverit! Regele Eduard a renunțat la tron pentru a se căsători cu o americancă, Wallis Simpson. Același astrolog a anunțat și o tragedie de proporții. Pe 5 octombrie 1930, un avion de pasageri s-a prăbușit. 48 de oameni și-au pierdut viața.

A fost momentul în care editorul Sunday Express și-a dat seama că trebuie să îl ia în echipa sa. În scurt timp, astrologul, Richard Naylor, a primit propria rubrică specială în ziar. Iar şapte ani mai târziu, a inventat horoscopul modern. Acesta este, de altfel, horoscopul pe care îl putem citi şi în ziua de azi, în ziare sau pe Internet.