Home » Știri » Ce zice legea, aplicația care te anunță când legislația suferă modificări

Ce zice legea, aplicația care te anunță când legislația suferă modificări

Sebastian Rotaru / 08.02.2017, 14:54
Ce zice legea, aplicația care te anunță când legislația suferă modificări

Programatori, designeri, specialiști în științe sociale și comunicare s-au reunit sub numele unei comunități numite Code for Romania și vor lansa un proiect care se numește Ce zice legea, menit să trimită notificări ori de căte ori legislația suferă modificări.

Proiectul Code for Romania s-a născut dintr-un proiect similar, care a fost dezvoltat în anul 2008 în California și se numește Code for America. Echipa de voluntari are ca scop rezolvarea problemelor societății de astăzi prin mijloace informatice, potrivit start-up.ro

Ce zice legea este o aplicație gândită cu scopul de a da un avânt societății și de a o provoca să ia parte la discuțiile legate de legislația în vigoare, sau aflată în dezbatere, dar și de a fi mereu la curent cu modificările aduse de Guvern sau Parlament.

Tot în cadrul acestui proiect va fi dezvoltat și un legalez – un dicționar care să traducă pe înțelesul tuturor conceptele legislative. Acest „dicționar” va fi creat în colaborare cu Funky Citizens, o organizație non-guvernamentală din București. Echipa Code for Romania va ajuta, tot în cadrul aplicației Ce zice legea, ca legile în vigoare sau aflate în discuții să fie ținute în evidență.

După ce își vor instala aplicația, utilizatorii își vor crea un profil de unde pot alege ce vor să știe despre legi, dar pot să își și activeze notificările pentru a afla ultimele schimbări legislative din orice domeniu.

Ce zice legea este un proiect menit să ajute oamenii să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în societatea în care trăiesc, iar de aceea se caută voluntari care să ajute la implementarea proiectului.

Code for Romania numară o echipă de 17 oameni din domenii precum tehnologia, finanțele, comunicarea sau marketingul și 57 de voluntari, care, de semenea, vin din domenii diferite de activitate.