Home » Știri » Proteste România: Chișinăul și Sofia organizează proteste de solidaritate

Proteste România: Chișinăul și Sofia organizează proteste de solidaritate

Sebastian Rotaru / 03.02.2017, 16:32
Proteste România: Chișinăul și Sofia organizează proteste de solidaritate

În urma protestelor din ultimele zile din România, Republica Moldova și Bulgaria au anunțat că vor ieși în stradă, în semn de solidaritate cu țara noastră.

Vecinii noștri de peste Prut vor ieși în Chișinău vineri, la ora 18:00, la monumentul lui Ştefan cel Mare, scrie Jurnal.md.

La Sofia în Bulgaria, protestul va avea loc duminică la ora 17:00 (18:00, ora României). „Dacă România face un pas în spate în lupta împotriva corupţiei, ar fi un semn foarte rău pentru Bulgaria. În ultimii ani, succesul României a fost una dintre puţinele speranţe că progresele sun posibile”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Veniţi să susţineţi românii care trăiesc la Sofia, care au organizat o manifestaţie de solidaritate” cu protestele din România, în care au fost „fluturate drapele bulgare, româneşti şi UE şi pancarte în bulgară, română sau engleză”, mai scriu organizatorii.

Munchen, Paris, Viena, Helsinki şi Londra sunt orașele în care comunitățile de români au anunțat că vor ieși în stradă și în zilele următoare, anunță News.ro.

Joi seara, în Piața Victoriei din București au fost aproximativ 80.000 de protestatari. „Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „DNA să vină să va ia” sau „Dragnea pentru noi, Iliescu doi”, sunt doar câteva dintre scandările care s-au auzit în fața Guvernului.

La Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Craiova, Constanța, Timișoara, Galați, Bacău, Buzău, Ploiești, Pitești și alte orașe din țară, joi seara, s-a cerut abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale, iar protestatarii au anunțat că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul le va asculta îngrijorările.

De asmenea, vineri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat Curtea Constituțională cu privire la OUG, iar liderii europeni se arată îngrijorați de deciziile Guvernului român, cerând în mod repetat renunțarea la deciziile care pun în pericol lupta anticorupție.