Home » Știri » Chuck Berry, legendarul cântăreț de rock’n’roll, a murit

Chuck Berry, legendarul cântăreț de rock’n’roll, a murit

Redactia Știri / 19.03.2017, 08:50
Chuck Berry, legendarul cântăreț de rock’n’roll, a murit

Unul dintre cele mai mari nume ale rock’n’roll-ului, Chuck Berry, a murit în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de 90 de ani, scrie Playtech.ro.

Departamentul de poliție din St. Charles a confirmat decesul artistului pe Facebook. Conform comunicatului dat de către autorități, un echipaj de poliție a răspuns unei urgențe medicale care a avut loc pe Buckner Road, la ora 12:40, 18 martie. Cei care au ajuns la fața locului și au intrat în casă au descoperit un bărbat inconștient și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, manevrele de resuscitare au eșuat, iar Chuck Berry a murit la ora 13:26.

Cauza decesului nu este cunoscută momentan, dar fiul lui Berry, Charles jr., a dezvăluit recent că acesta suferea de pneumonie, arată rollingstone.com. ”Ce pot să spun, e un om de 90 de ani”, spunea Charles jr. despre tatăl său, adăugând că: ”la fel ca mulți alți oameni de vârsta asta, are zile mai bune și zile mai puțin bune”. Conform fiului său, Chuck Berry se recupera lent după un episod de pneumonie.

”Maybelline” a fost primul hit al lui Berry, din anul 1955, iar de atunci a înregistrat un succes enorm, venind cu un nou stil, care l-a și consacrat. Artistul a influențat un număr enorm de artiști de-a lungul a celor cinci decenii de activitate, iar aici îi menționăm pe The Rolling Stones, Judas Priest, Sex Pistols sau The Beach Boys.

Citeste mai multe pe Playtech.ro