Home » Știri » Cioloș: Am fi avut mai mulți kilometri de autostradă, dacă erau proiecte pregătite de Guvernul precedent

Cioloș: Am fi avut mai mulți kilometri de autostradă, dacă erau proiecte pregătite de Guvernul precedent

George Stanciu / 17.11.2016, 16:57
Cioloș: Am fi avut mai mulți kilometri de autostradă, dacă erau proiecte pregătite de Guvernul precedent

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că pe perioada mandatul său nu s-a deschis niciun kilometru de autostradă pentru că proiectele erau deja blocate, arătând, în același timp, că Executivul a trebuit să repare kilometri de autostradă inaugurați de Guvernul Ponta ”cu tăieri de panglici şi care s-au surpat după aceea”.

”Nu e pasiunea mea inaugurarea şi tăiatul de panglici. În al doilea rând, dacă erau proiecte pregătite de Guvernul precedent, am fi avut mai mulţi kilometri de autostradă. Mai mult, noi a trebuit să reparăm kilometri de autostradă inauguraţi de Guvernul precedent cu tăieri de panglici şi care s-au surpat după aceea”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

El a mai adăugat și faptul că a ”astupat gropile” şi a redeschis circulaţia pe Sibiu – Orăştie, prin forțe proprii, fără să organizeze licitații care ar fi fost contestate apoi.

”Am deblocat cam tot ceea ce blocat în momentul în care noi am preluat guvernarea, pentru că aproape toate şantierele erau blocate din motive administrative, contracte prost negociate sau elaborate, pe care a trebuit să le rezolvăm”, a arătat Cioloș.

Şeful Executivului a mai spus că, în prezent, se lucrează pe mai toate șantierele de autostrăzi, astfel că următorul Guvern  ”o să poată să taie panglici dacă o să vrea”, citează news.ro.

”Altfel spus, Guvernul care vine o să poată să taie panglici dacă o să vrea pe şantierele pe care se lucrează acum şi care se vor finaliza în perioada următoare”, a concluzionat Cioloș.