Home » Știri » Cioloș, despre achiziționarea avioanelor F-16: ”Este o zi istorică, care arată performanța spiritului latin”

Cioloș, despre achiziționarea avioanelor F-16: ”Este o zi istorică, care arată performanța spiritului latin”

George Stanciu / 07.10.2016, 16:51
Cioloș, despre achiziționarea avioanelor F-16: ”Este o zi istorică, care arată performanța spiritului latin”

Premierul Dacian Cioloș a susținut vineri, la Feteşti, cu ocazia ceremoniei de primire a avioanelor F-16, venite din Portugalia, că momentul este o zi „istorică” pentru România, ce arată performanța „spiritului latin”. Acesta şi-a exprimat speranța că această colaborare va putea continua şi în alte domenii, precum cel industrial, al apărării sau cel economic.

„Este o zi istorică pentru România şi pentru Forţele Aeriene Române şi cred că este o zi meritată pentru Forţele Aereriene, care şi-au făcut foarte bine datoria până acum şi au, prin această platformă, un nou instrument pentru a-şi arăta performanţa”, afirmă Cioloș

„Acordul româno-portughez demarat în 2013, şi sprijinit de Guvernul SUA, care a permis transferul acestor aeronave către România, reprezintă un model de cooperare profesionistă, încadrat în modelul de cooperare aliată”, a mai adăugat Cioloş.

Premierul a indicat că achiziția noilor avioane arată că statul român are „un nivel de ambiţie” foarte bine definit, care demonstrează un mod nou de gândire şi planificare a capabilităților României, pornind însă de la un oarecare „pragmatism”, cauzat de constrângerile bugetare pe care statul le are. Cioloş a lăudat, pe această cale, şi programul pornit în 2013, de Guvernul de la acea vreme.

Dacian Cioloș a transmis mulțumiri Guvernului din Portugalia pentru sprijinul politic, ce este „un exemplu de excelența”, dar şi tehnicienilor ce le-au oferit pregătire piloților şi tehnicienilor români cu privire la utilizarea şi mentenanța avioanelor de vânătoare. „Este o cooperare care arată şi performanţa spiritului latin, atunci când ne concentrăm şi ne punem împreună energiile”, a accentuat prim-ministrul.

 

În final, el le-a transmis mulțumiri şi piloților care au zburat până în România cu primele 6 aeronave.