Home » Știri » Cioloș: investițiile de la Măgurele pot crea mii de locuri de muncă

Cioloș: investițiile de la Măgurele pot crea mii de locuri de muncă

George Stanciu / 14.10.2016, 15:13
Cioloș: investițiile de la Măgurele pot crea mii de locuri de muncă

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, la finalul întâlnirii strategice ELI-NP cu privire dezvoltarea conceptului ”Laser Valley-Land of Lights”, că oraşul Măgurele trebuie conectat atât cu aeroportul Otopeni, cât și cu zona centrală a Capitalei, susținând, în același timp, că investiţiile din această zonă pot să ajungă la o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual și pot crea aproximativ 6-7 mii de noi locuri de muncă.

”Există deja un studiu arhitectural, de urbanism, pentru dezvoltarea zonei, avem şi un studiu al potenţialului de dezvoltare economică şi socială. Obiectivul este ca în câteva luni, am înţeles că până la mijlocul lui decembrie, am putea avea un proiect de guvernanţă al acestui proiect de dezvoltare teritorilă”, a spus Dacian Cioloş.
Premierul a fost întrebat despre infrastructura orașului și despre conexiunile sale, el răspunzând că este necesar ca Măgurele să fie conectat atât cu cu aeroportul, dar și cu centrul Capitalei, conform news.ro.
”Şi Ministerul Transporturilor e implicat, împreună cu CJ Ilfov, cu Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru că Măgurele este la sudul Bucureştiului, este nevoie de o conectare şi cu aeroportul şi cu centrul oraşului. Chiar şi lucrările care se fac la Centura Bucureştiului vor asigura legătura dintre sudul şi nordul Bucureştiului, deci conectivitate şi acolo. În acest studiu care a fost făcut, e şi partea de infrastructură necesară dintre Măgurele şi Bucureşti”, a indicat Cioloş.
În același timp, Cioloş a afirmat că investiţiile de la Măgurele pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual şi până la 6-7 mii de locuri de muncă.
”E nevoie de un concept de guvernanţă care să includă mai multe instituţii, pentru că, până acum, lumea s-a concentrat pe partea ştiinţifică, pe construcţia acestei facilităţi care va construi laserul, componenta gamma. Acum, de fapt de prin primăvară, ne-am dat seama că o să ne trezim că avem laserul gata şi nu-l putem valorifica la întregul lui potenţial. De asta s-a început dezvoltarea acestui concept care acum progresează. Dincolo de instituţiile guvernamentale sau de cercetare, să motivăm, să incităm şi să implicăm autorităţile publice locale, dar şi mediul de afaceri. Investiţiile de acolo, care pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6-7 mii de locuri de muncă, locuri de muncă cu o valoare adăugată ridicată, pentru că va fi vorba de cercetători, de ingineri, de experţi care vor lucra în aceste domenii”, a concluzionat prim-ministrul, cu privire la ideea de dezvoltare a orașului Măgurele.
Sursă imagine: www.legalmagazin.ro