Home » Știri » Cioloş: Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume

Cioloş: Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume

Octavian Palade / 17.11.2016, 13:51
Cioloş: Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume

Dacian Cioloș a declarat că nu s-a implicat în campania electorală şi că a fost foarte atent să nu participe la niciun miting în această perioadă.

Premierul Dacian Cioloș a menționat joi, la Europa FM, că a fost foarte atent să nu participe la niciun miting în această perioadă, scrie news.ro.

Prim-ministrul a mai spus că nu-şi va vinde conştiinţa doar pentru a fi prim-ministru şi după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”Nu am fost în campanie electorală şi am fost foarte atent să nu fiu prezent în perioada campaniei electorale la niciun miting. Sunt (pe afişe – n.r.) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru pentru mai târziu, la fel ca USR. Am acceptat de principiu acest lucru, dar am spus foarte clar că nu mă implic în campania electorală”, a declarat Dacian Cioloș.

Atenţionat de moderatoarea interviului că face campanie electorală indirectă, premierul a răspuns: ”Nu ştiu ce înseamnă indirect. Nu o să mă duc să spun, într-un fel sau altul, oamenilor cu cine să voteze. Le-am spus şi spun care sunt principiile, care este viziunea mea despre cum ar trebui să se guverneze, în jurul căror principii. Atâta vreme cât unele partide susţin aceste principii şi le promovează, este responsabilitatea lor să şi-o asume”.

La întrebarea cât de mult îşi doreşte să rămână prim-ministru şi după alegeri, Cioloș a răspuns: ”Nu ştiu dacă pot spune că îmi doresc. Am spus că sunt gata să îmi asum acest lucru. Eu nu am fost pregătit să-mi asum acest lucru atunci când mi s-a propus. Acum pot spune că sunt mai mult decât atunci, dar şi acum sunt mai multe lucruri care trebuie să se întâmple. Este foarte important şi programul de guvernare, sunt mai multe lucruri care au fost aruncate în spaţiul public de diferitele partide care trebuie structurate într-un program de guvernare coerent, sunt foarte importanţi şi oamenii care sunt puşi în faţă (…) Va fi mult mai complex de guvernat cu partide politice, dar asta este democraţia. Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru a fi prim-ministru.”

Cioloș a luat parte la mitingul PNL din 6 noiembrie şi la dezbaterea USR din 9 noiembrie, aceste acţiuni având loc în perioada preelectorală.