Home » Știri » Noua clădire a Facultății de Biotehnologii din cadrul USAMV a fost inaugurată

Noua clădire a Facultății de Biotehnologii din cadrul USAMV a fost inaugurată

George Stanciu / 04.10.2016, 15:44
Noua clădire a Facultății de Biotehnologii din cadrul USAMV a fost inaugurată

Noua clădire a Facultății de Biotehnologii, din cadrul Universitatății de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară București, a fost inaugurată marți, după o investiție de 30 de milioane de lei suportată parțial de bugetul de stat, dar şi din veniturile proprii ale USAMV.  Clădirea cuprinde 16 laboratoare de ezimologie, inginerie genetică, biologie moleculară şi biochimie.

„Ca dotări, nu suntem cu nimic mai prejos faţă de Europa. Este o dotare de vârf, o dotare care a fost asigurată, de asemenea, prin cele peste 160 de proiecte derulate de cadrele didactice şi cercetătorii din Facultatea de Biotehnologie. Acesta este un exemplu fericit în care, alături de o infrastructură de top, avem şi resursă umană înalt calificată”, a transmis Sorin-Mihai Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară București, spune că noua clădire pune la dispoziția studenților 7.000 de metri pătrați şi 16 laboratoare de biochimie, inginerie genetică, biologie moleculară și ezimologie, dar şi amfiteatre, săli de seminar și o aulă,.

La deschiderea noii clădiri a USAMV a fost prezent şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ce a susținut că fără biotehnologie nu putem înregistra progrese în cadrul dezvoltării producției agroalimentare, aceasta fiind unica soluție atât pentru alimentație, dar şi pentru combaterea bolilor.

„În lume, după cum ştiţi bine, fără biotehnologii nu se mai poate dezvolta producţia agroalimentară. În condiţiile în care până în 2050 trebuie cel puţin să se dubleze sau se prevede că se va dubla cererea de alimente, cred că soluţia nu mai poate veni decât de la cercetare şi de la partea de biotehnologii. În condiţiile în care ştim cu toţi că bolile şi dăunătorii devin tot mai rezistenţi la produsele chimice clasice, cred că biotehnologiile reprezintă o soluţie. Ştiu foarte bine că în lume cam 30% din profitul din agricultură se obţine din cultivarea de plante rezultate în urma biotehnologiilor”, a susținut Achim Irimescu.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a avut, la rândul său, câteva cuvinte pentru studenții Facultatății de Biotehnologii: acesta așteaptă din partea lor soluții la marile probleme, şi a adăugat că această facultate este ideală pentru studiu şi pentru formarea lor ca specialiști, conform news.ro.

„Ceea ce faceţi dumneavoastră aici nu este numai relevant şi important pentru noi toţi, pentru societate, ci este şi paradigmă, este un model pentru cercetarea ştiinţifică a viitorului. Toată lumea aşteaptă de la dumneavoastră soluţii pentru marile provocări, pentru temele viitorului: eradicarea foametei în lume este o temă extraordinar de dificilă şi de grea pe care specia noastră ar trebui, totuşi, să o rezolve într-un timp istoric rezonabil. Cred, de aceea, că aveţi în momentul de faţă aici un loc excepţional pentru studiu, pentru cercetare, pentru formarea dumneavostră ca viitori specialişti şi întrega societate aşteaptă de la dumneavoastră mari rezultate”, a afirmat Mircea Dumitru.

La inaugurarea noului sediu din cadrul USAMV au participat ambasadorii Germaniei și Franței, dar şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite în România, Dean Thomson.

Sursă imagine: www.agrointel.ro