Home » Știri » Un membru CNA i-a cerut demisia președintelui Consiliului

Un membru CNA i-a cerut demisia președintelui Consiliului

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 15:11
Un membru CNA i-a cerut demisia președintelui Consiliului

Dorina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), i-a cerut, miercuri, demisia șefului Consiliului, Laura Georgescu.

„Până acum, de doi ani de zile nu a mai condus (ședința — n.r.), mi s-a părut, mai ales în contextul ordonanței date azi noapte de Guvern, mi s-a părut total nepotrivit ca dânsa, care este acuzată de abuz în serviciu, să conducă această ședință, ca atare i-am solicitat să nu o facă. (…) Eu consider că dânsa ar trebui să plece din fruntea instituției, mai ales că una dintre acuzațiile care i se aduc este cea de abuz în serviciu în activitatea pe care și-a desfășurat-o în această instituție”, a declarat membrul CNA, Dorina Rusu, potrivit Agerpres.

Valentin Jucan, un alt membru al CNA, i-a sfătuit pe colegii săi să demisioneze și ei.

„Laura Georgescu nu a dorit să supună la vot propunerea făcută de mine, aceea de a transfera conducerea ședinței către Răsvan Popescu, cerându-mi temeiul legal. (…) Este halucinant, scandalos, fără precedent ce se întâmplă în CNA, acestea nu sunt niște declarații politice pe care le fac, nu au legătură cu politica, ci exclusiv cu funcționarea decentă a unei instituții care din nou a ajuns, de această dată la mod declarativ și oficial, pe mâna Laurei Georgescu, persoană urmărită penal care văd că a și prins aripi de azi noapte, de când au intrat în vigoare noile ordonanțe, ea beneficiind în parte în cadrul procesului de acele ordonanțe. (…) CNA nu mai are nicio șansă să funcționeze, eu le-am și propus, de altfel, membrilor Consiliului să demisionăm cu toții și să lăsăm Parlamentul împreună cu societatea civilă, cine mai dorește, să dezbată și să numească niște noi membri ai Consiliului. Evident că nici acest lucru nu s-a dorit”, a menționat Jucan.

Valentin Jurcan a spus că i-a solicitat votul președintelui CNA, Laura Georgescu, iar acesta i-a fost respins într-un mod abuziv.

„Nu am temei legal să supun la vot propunerea care s-a făcut, (…) nu există temei legal, când au temei legal le pun la vot solicitările”, a declarat Laura Georgescu.

Președintele care va conduce ședința CNA nu a fost ales prin vot, iar Valentin Jucan, Dorina Rusu și Florin Gabrea au părăsit sala. Țedința a continuat cu opt membro rămași în sală.