Home » Știri » Coadă la Direcția Permise: Ministrul de Interne, discuții cu prefecții din București și Ilfov

Coadă la Direcția Permise: Ministrul de Interne, discuții cu prefecții din București și Ilfov

Octavian Palade / 24.11.2016, 12:37
Coadă la Direcția Permise: Ministrul de Interne, discuții cu prefecții din București și Ilfov

Sute de oameni stau la coadă la Direcţia Permise de conducere. Prefecții din București și Ilfov sunt chemați la discuții cu ministrul de Interne.

Sute de oameni stau la coadă joi la Serviciul Permise de conducere din Capitală, situaţie care se repetă de mai mult timp, scrie news.ro.

Cei care vin să îşi schimbe permisul sau să înmatriculeze o maşină sunt nevoiţi să aştepte mai multe ore până când ajung la ghişee. Ministrul Afacerilor Interne declară că problemele sunt complexe şi structurale, pentru care rezolvarea „va lua timp”, şi cheamă prefecţii din Bucureşti şi Ilfov la discuţii pentru a găsi soluţii.

La sediul de pe Şoseaua Pipera din Capitală al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, s-a format încă de joi dimineaţă o coadă care se întinde până în curtea instituţiei.

Fie că vor să înmatriculeze o maşină, să îşi shimbe permisul de conducere expirat sau să se programeze la proba teoretică în vederea obţinerii acestuia, oamenii sunt nevoiţi să aştepte mai multe ore până ajung la ghişee.

Situaţia nu este nouă, încă din vară fiind zile în care oamenii sunt nevoiţi să aştepte la cozi foarte lungi.

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a afirmat joi că problemele la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sunt complexe şi structurale, iar rezolvarea lor „va lua timp”.

„Mâine dimineaţă (vineri, n.r.) am chemat prefecţii de la Ilfov şi Bucureşti, împreună cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru a găsi soluţii. Problemele sunt complexe şi structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere şi soluţii imediate, cu impact în zilele următoare”, a declarat ministrul de Interne.

Coada la Direcția Permise, situație fără rezolvare

În vară, atunci când la Direcţia Permise de Conducere foarte mulţi oameni aşteptau la cozi, oficialii Ministerul Afacerilor Interne motivau creşterea numărului solicitărilor prin „prezenţa în România, în vacanţă, a unui mare număr de cetăţeni români care în mod normal lucrează în străinătate şi odată sosiţi în ţară îşi rezolvă şi problemele administrative”. Ei mai precizau că alte cauze ar fi începerea programului Rabla în luna iunie, faţă de anii anteriori, când a debutat în primăvară, şi creşterea cu aproximativ 20% a numărului de absolvenţi ai şcolilor de şoferi, majoritatea fiind tineri şi intenţionând să obţină permisul de conducere în perioada de vacanţă.

MAI explica formarea acestor cozi şi prin faptul că, deşi a fost introdusă facilitatea plăţilor online, prin mandat sau virament bancar, majoritatea românilor preferă să plătească numerar, la sediul instituţiilor care emit aceste documente.

Ministerul Afacerilor Interne arăta atunci şi o analiză referitoare la primele şapte luni ale anului, din care rezulta că a crescut cu 17%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul permiselor de conducere, al certificatelor de înmatriculare şi al plăcuţelor cu numere auto care au fost emise.

În primele şapte luni ale anului, au fost eliberate peste 1,1 milioane de permise de conducere, certificate de înmatriculare şi autorizaţii provizorii, cu 17% mai mult faţă de primele 7 luni ale anului trecut.