Home » Știri » Colectiv: Ponta și Arafat, reacții la plângerea penală depusă împotriva lor

Colectiv: Ponta și Arafat, reacții la plângerea penală depusă împotriva lor

Octavian Palade / 08.11.2016, 13:53
Colectiv: Ponta și Arafat, reacții la plângerea penală depusă împotriva lor

Victor Ponta și Raed Arafat au reacționat după ce părinţii tinerilor care au murit în incendiul din clubul Colectiv au depus plângere la Parchetul General.

Înainte lui Raed Arafat, fostul premier Victor Ponta a avut o reacție scurtă la aflarea veștii că s-a depus o nouă plângere penală pe numele său. „Asta înseamna că Cioloş este vinovat de moartea celor care au murit pe autostradă duminică. Haideţi să…”,  a declarat Ponta, citat de news.ro.

„Eu am demisionat, mi-am asumat răspunderea politică, mă rog, aşa cum a fost atunci. Restul lucrurilor le va decide justiţia. Dar aş vrea să nu facem politică din moartea unor oameni”, a mai afirmat fostul premier.

Arafat: Oricine poate depune plângere penală, iar reclamatul are dreptul să-şi susţină nevinovăţia

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că este dreptul părinţilor tinerilor care au murit în Colectiv să depună plângere penală, în vreme ce reclamatul are dreptul să îşi susţină nevinovăţia, reamintind „activiştilor de pe Facebook” şi unor jurnalişti că în acest moment este vorba doar despre o plângere penală.

„Astăzi am aflat că doi părinţi, Iancu şi Chelba, au depus o plângere penală împotriva mea în ce priveşte tragedia de la Colectiv. Am fost sunat de media să comentez acest demers, iar eu consider că nu am ce comenta, cu excepţia acestui punct de vedere pe care îl postez aici. Ne aflăm într-o ţară democratică în care oricine poate depune o plângere penală, iar reclamatul are dreptul să-şi susţină nevinovăţia”, a scris Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat că, în cazul plângerii penale, proba vinovăţiei aparţine reclamantului şi organelor de anchetă.

„Sunt convins că până mâine voi fi judecat şi condamnat din partea unor reprezentanţi ai presei şi a unor „activişti” de pe facebook, însă vreau să-i  reamintesc pe toţi că este vorba doar despre o plângere penală la acest moment!”, a mai scris Raed Arafat.