Home » Știri » Concediere colectivă a ultimilor angajați de la RAFO Onești

Concediere colectivă a ultimilor angajați de la RAFO Onești

Octavian Palade / 07.11.2016, 15:56
Concediere colectivă a ultimilor angajați de la RAFO Onești

Preaviz de concediere colectivă pentru ultimii 348 de angajați de la RAFO Onești. Rafinăria a intrat în insolvenţă, pe baza unui program de reorganizare.

Ultimii angajați ai rafinăriei, în număr de 348, au primit preaviz de concediere colectivă, urmând ca aceștia să-și piardă locurile de muncă până la jumătatea lunii noiembrie, după şase ani în care rafinăria nu a funcţionat deloc, transmite news.ro.

Tribunalul Bacău a admis cererea de intrare în insolvenţă a RAFO, societatea urmând să fie supusă unui program de reorganizare.

Cei 348 de angajaţi ai rafinăriei din Oneşti au primit preaviz de concediere colectivă, iar de la jumătatea acestei luni vor intra în şomaj. Disponibilizarea ultimilor salariaţi de la RAFO se face la mai bine de şase ani de când societatea nu a funcţionat.

La sfârşitul lunii octombrie, Tribunalul Bacău a admis cererea de intrare în insolvenţă a rafinăriei, formulată de către administratorul societăţii. Administrator judiciar provizoriu al RAFO a fost desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania, filiala Bucureşti, care va notifica creditorii pentru ca, până pe 11 decembrie, să înregistreze cererile de admitere a creanţelor. Termenul de definitivare a tabelului creanţelor va fi 25 ianuarie 2017.

Rafinăria din Onești va fi supusă unui program de reorganizare.

RAFO s-a mai aflat în reorganizare judiciară din 2004 până în 2010, când au fost achitate toate obligaţiile de natură financiară. Însă, după finalizarea programului de reorganizare, rafinăria şi-a oprit activitatea.

”În perioada iunie 2010 – decembrie 2015, au existat mai multe proiecte de modernizare, investiţii şi repornire, dar, din motive pe care doar acţionariatul le ştie, nu s-a implementat nimic. Fapt pentru care, din 2010 şi până în prezent, rafinăria nu a funcţionat nicio oră. Acum, surprinzător, se cere intrarea în insolvenţă, cu iniţierea unui nou program de reorganizare”, a precizat luni liderul Sindicatului Rafinorul din RAFO Oneşti, Ion Marian.

Acesta a mai spus că, după disponibilizarea tuturor salariaţilor, aproximativ 80 de persoane vor fi angajate, pe perioadă determinată, pentru constituirea fluxului necesar siguranţei rafinăriei pe perioada conservării.