Home » Știri » Concedieri la grupul media Thomson Reuters: 4.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă

Concedieri la grupul media Thomson Reuters: 4.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă

Octavian Palade / 01.11.2016, 17:00
Concedieri la grupul media Thomson Reuters: 4.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă

Thomson Reuters a anunțat că va face concedieri la nivel mondial. Circa 4.000 de angajați vor fi trimiși acasă.

Grupul Thomson Reuters va face concedieri, urmând ca în trimestrul patru să înregistreze costuri de restructurare de 200-250 de milioane de dolari, transmite Reuters, citat de news.ro.

Numărul celor concediați va fi de aproximativ 4.000 de, însemnând 4% din forţa de muncă la nivel mondial. Reprezentanții companiei estimează ca în trimestrul patru să înregistreze costuri de restructurare de până la 250 de milioane de dolari.

Restructurarea va avea loc în 39 de ţări şi 150 de locaţii și va afecta în principal activităţile în domeniul financiar şi al riscurilor şi cele pentru companii de tehnologie şi operaţiuni, au declarat marţi reprezentanții companiei de ştiri şi informaţii.

Grupul media are aproximativ 48.000 de angajaţi în întreaga lume.

Directorul general Thomson Reuters, Jim Smith, a declarat marți că măsura face parte dintr-un plan multianual de reorganizare a afacerilor.

”Este vorba despre simplificarea şi eliminarea birocraţiei, a unor straturi care au mărit complexitatea şi ne-au încetinit. Aceste acţiuni nu sunt o reacţie la condiţiile din piaţă şi nu sunt aplicate din cauza performanţelor insuficiente”, a precizat directorul general al companiei media.

Thomson Reuters este compania-mamă a Reuters News, care concurează pentru clienţi din sectorul financiar cu Bloomberg şi Dow Jones.

Grupul media nu va reduce numărul de jurnalişti ai Reuters, potrivit unui memo adresat angajaţilor.

Thomson Reuters a raportat o uşoară scădere a profitului net pe trimestrul al treilea, la 286 milioane de dolari, respectiv 36 de cenţi pe acţiune, faţă de 293 milioane de dolari, sau 36 de cenţi pe acţiune, cât a raportat în urmă cu un an.

Profitul a fost de 54 de cenţi pe acţiune, excluzând elementele excepţionale, în vreme ce analiştii se aşteptau la 47 de cenţi pe acţiune.

Veniturile au urcat la 2,74 de miliarde de dolari, cu 1%, excluzând impactul cursului valutar, şi au stagnat în cazul includerii acestuia.