Home » Știri » Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu un atac nuclear preventiv

Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu un atac nuclear preventiv

George Stanciu / 17.10.2016, 15:10
Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu un atac nuclear preventiv

Coreea de Nord este gata să lanseze un atac nuclear preventiv, dacă este nevoie, împotriva Statelor Unite, a avertizat un oficial de rang înalt  din statul comunist.

“Un atac nuclear preventiv nu este ceva asupra căruia să aibă monopol Statele Unite. Dacă vedem că Statele Unite ne-ar face nouă acest lucru, o vom face noi mai întâi (…). Avem tehnologia” necesară, a transmis directorul Institutului pentru Studii Americane din Ministerul de Externe de la Phenian, Lee Yong Pil.

Conform oficialului, liderul Coreei de Nord este furios pentru că SUA şi-ar fi îndreptat rachetele nucleare spre statul comunist. De asemenea, au apărut probleme și din cauza exercițiilor militare desfășurate la granițele țării, având  ca țel îndepărtarea de la putere a lui Kim Jong Un.

“Statele Unite au arme nucleare în largul coastei noastre, vizând ţara noastră, capitala noastră şi pe liderul nostru iubit”, a subliniat Lee. “Nu vom da înapoi atât timp cât există o ameninţare nucleară la adresa noastră din partea Statelor Unite”, a adăugat oficialul, conform news.ro.

Ameninţarea vine la doar o zi după după Coreea de Nord a eșuat un test cu o rachetă balistică cu rază medie de acţiune de tip Musudan. În același timp, autoritățiile americane nu au încredere în ideea că Phenianul ar deține arme nucleare cu o rază de acțiune atât de mare.

Pe de altă parte, voci oficiale nord-coreene afirmă că ţara are rachete cu rază lungă de acţiunece pot ajunge până pe teritoriul SUA.

Coreea de Nord a efectuat cel mai puternic test nuclear al său pe 9 septembrie, iar Coreea de Sud a avertizat că un altul este iminent.

Sursă imagine: www.hrw.org