Home » Știri » Coreea de Nord vrea ca Trump să trateze statul ca pe o putere nucleară

Coreea de Nord vrea ca Trump să trateze statul ca pe o putere nucleară

George Stanciu / 10.11.2016, 14:37
Coreea de Nord vrea ca Trump să trateze statul ca pe o putere nucleară

Cotidianul de stat din Coreea de Nord, Rodong Sinmun a transmis un mesaj viitoarei administraţii americane, avertizând că Washingtonul va trebui să trateze Coreea de Nord ca pe o putere nucleară. 

Într-un editorial, jurnaliştii de la Phenian susțin că „Statele Unite care au speranţe la o Coree de Nord denuclearizată trăiesc cu iluzia unei epoci apuse”.

Într-un comunicat care pare să îi fie adresat președintelui ales Donald Trump, Coreea de Nord s-a lăudat cu armele sale nucleare şi a criticat sancțiunile economice aplicate continuu, descriindu-le drept „o schemă de sugrumare care nu poate scăpa de eşec”.

“Soarta îngrozitoare a celor aflaţi la putere în Statele Unite, care sunt nerăbdători să zdrobească (Phenianul – n.r.) prin sancţiuni subliniază vorbele goale despre eficienţa lor”, mai afirmă Coreea de Nord în comunicatul dat publicității în cursul zilei de joi.

Pe de altă parte, presa sud-coreeană arată că Trump a promis că SUAvor ajuta Seulul să contracareze agresiunile venite din nord, arată news.ro.

Conform agenţiei de presă Yonhap, care citează surse diplomatice anonime, Trump a oferit aceste asigurări într-o discuţie de 10 minute pe care a avut-o cu preşedintele sud-coreean Park Geun-hye.

Coreea de Sud a fost îngrijorată că Trump, care a pus la un moment sub semnul întrebării importanţa alianţei pentru securitate SUA-Coreea de Sud, va adopta o nouă postură în ceea ce privește relațiile economice şi diplomatice dintre cele două ţări.

Donald Trump a devenit președintele ales al Statelor Unite ale Americii în seara de 8 noiembrie, după ce a învins-o la votul electoral pe democrata Hillary Clinton. Acesta va deveni președintele în exercițiu al SUA în data de 20 ianuarie 2017, când președintele Obama își încheie mandatul.