Home » Știri » Criptomonede românești care au succes. Una dintre companii a dat deja marea lovitură

Criptomonede românești care au succes. Una dintre companii a dat deja marea lovitură

Alexandru Cazacu / 26.02.2021, 22:14
Criptomonede românești care au succes. Una dintre companii a dat deja marea lovitură

Se pare că există și criptomonede românești care au din ce în ce mai mult succes. Moneda virtuală  lansată de sibieni a transformat compania în al doilea unicorn românesc. Despre ce monedă virtuală este vorba veți afla în continuare.

Criptomonede românești care au succes

Mai exact este vorba de moneda digitală Elrond eGold lansată de sibieni de la Elrond Network. Pe piață există deja în jur de 17 milioane de astfel de monede virtuale. Doar una dintre acestea valorează 85 de dolari, iar asta înseamnă o capitalizare de peste 1,4 miliarde de dolari, a explicat Beniamin Mincu, unul dintre cei doi frați sibieni, care alături de alți IT-iști, au creat Elrond Network.

Cei de la Elrond au creat de asemenea și un portofel digital care permite tranzacții financiare la viteze foarte mari. Acesta utilizează tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului. Mai mult de atât, IT-știi au lansat și aplicația Maiar, prin care cei împătimiți pot tranzacționa monedele digitale. Cu toate acestea, Beniamin Mincu este de părere că acesta e doar începutul.

”În următorii 2-3 ani vom vedea o transformare foarte semnificativă a întreg sistemului financiar, la tehnologia blockchain. Cred că suntem acum într-o poziție în care Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor”, spune Beniamin Mincu, potrivit g4media.ro.

În viitor monedele virtuale vor lua locul banilor

Tinerii sibieni sunt de părere că așa cum ne-a obișnuit tehnologia în ultimii ani, trecând de la cărțile scrise la eBooks sau de la telefonul cu taste la smartphone, la fel vor ajunge și criptomonedele să înlocuiască banii.

“La fel ca și acum când deschizi o tabletă, noi nu știm ce tehnologie e în spate, cum se încarcă un site, cum se trimite un mail, care sunt protocoalele, la fel și blockchain-ul va ajunge să fie folosit în multe domenii și nici măcar să nu știm acest lucru”, a declarat pentru Știrile Pro TV și Lucian Todea, co-fondatorul companiei.

”Exact ce a făcut internetul înainte pentru comunicare, anume a democratizat complet comunicarea și ne-a permis să comunicăm direct, fără a mai necesita alte părți terțe, același lucru îl face blockchainul pentru partea financiară”, a declarat Beniamin Mincu.

Compania Elrond a dat lovitura
Compania Elrond a dat lovitura

Elrond a semnat cu Netiopia

Compania a semnat cu Netiopia, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori de plăți din din țara noastră, pentru ca zeci de mii de de comercianți să poată accepta plata în moneda virtuală eGold. Beniamin Mincu susține că peste 100.000 de români au descărcat aplicația Maiar și deja dețin astfel de criptomonede. Elrond a devenit al doilea unicorn românesc, după UiPath.

“Peste 100.000 de români au descărcat aplicația Maiar și majoritatea dețin deja și eGold. Atât ei, cât și ceilalți membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare și costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei rețele globale de plăți care folosește tehnologia Elrond”, a spus Beniamin Mincu, fondatorul Elrond.