Home » Știri » Cristian Ghinea demisionează din Guvern. El va candida din partea USR

Cristian Ghinea demisionează din Guvern. El va candida din partea USR

Octavian Palade / 26.10.2016, 11:35
Cristian Ghinea demisionează din Guvern. El va candida din partea USR

Cristian Ghinea şi-a anunţat demisia din Guvern.

Cristian Ghinea, într-o postare pe Facebook, preluată de news.ro, scrie că „e un sentiment ciudat”.

”Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici şase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie”, scrie fostul ministru al Fondurilor Europene.

El afirmă că experienţa în Guvern a fost intensă şi că a fost o onoare să facă parte din Executiv.

”De azi începe altceva”, încheie Cristian Ghinea, fără a oferi alte detalii.

Fostul ministru al Fondurilor Europene va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvaţi România. El îşi va anunţa oficial candidatura în cursul zilei de miercuri, potrivit unor surse din USR.

Președintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, va prezenta miercuri, într-o conferinţă de presă, listele de candidaţi ai partidului, miercuri.

Ultima zi în care pot fi depuse listele de candidaţi la birourile electorale este joi, 27 octombrie.

 

Cristian Ghinea a spus, pe 21 septembrie, la RFI, că se află în discuţii cu formațiunea condus de Nicușor Dan  pentru a se înscrie în acest partid, motivând că aici a găsit „oameni curaţi”. Tot atunci, fostul ministru a confirmat că şi alţi membri ai Guvernului se aflau în negocieri cu Uniunea Salvaţi România.

„Suntem rupţi în faţa perspectivei, pentru că orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare. (…) Oscilăm între a folosi cele două-trei luni pentru a finaliza nişte proiecte sau a face acest pas, care ar putea să asigure supravieţuirea mai mare a întregului proiect”, a adăugat Ghinea, în cadrul aceluiaşi interviu de la RFI.