Home » Știri » Cumințenia Pământului: Guvernul va plăti opera din bugetul de stat, dar se pot face donații în continuare

Cumințenia Pământului: Guvernul va plăti opera din bugetul de stat, dar se pot face donații în continuare

George Stanciu / 12.10.2016, 14:21
Cumințenia Pământului: Guvernul va plăti opera din bugetul de stat, dar se pot face donații în continuare

Guvernul va lua bani din bugetul de stat pentru a completa suma adunată din donații, pentru ca sculptura Cumințenia Pământului să fie achiziționată. De asemenea, va fi creat un fond de strângere de bani pentru opere de artă de tezaur, unde se va putea dona pentru opera lui Brâncuşi, dar și pentru alte creații, au declarat surse din guvern, ce afirmă că Cumințeniei pământului se va finaliza până la finalul lui noiembrie.

Conform surselor, Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă prin care se va suplimenta de la bugetul de stat suma adunată deja, pentru a completa fondurile necesare achiziţionării sculpturii Cumințenia pământului.

Proprietarii cer 11 milioane de euro pentru sculptură, iar Executivul anunțase inițial că va lua de la buget 5 milioane euro, restul de 6 milioane euro fiind adunați din donaţii. Statul nu a reușit să atragă decât 1 milion de euro din donații.

Guvernul a mai hotărât și înființarea unui un fond pentru opere de artă de tezaur. În acest fond se vor putea face donații atât pentru Cumințenia pământului, cât și pentru alte opere, au precizat sursele, citate de news.ro.

Campania de donaţii pentru Cumințenia pământului a fost demarată în luna aprilie şi s-a încheiat la final de septembrie.

Guvernul va plăti din bugetul statului aproximativ 10 milioane euro pentru Cumințenia Pământului, iar campania de de donații se prelungește până la 31 octombrie 2019, pentru ca suma cheltuită de stat să fie recuperată pe parcurs.

Proprietarii sculpturii cer suma de 11 milioane de euro, iar Guvernul a anunțat în primă fază că va plăti 5 milioane euro şi că restul de 6 milioane de euro vor fi adunați din donații. Statul nu a reușit să adune din donații mai mult de 1 milion de euro.

Sursă imagine: www.hotnews.ro