Home » Știri » Cum se pregătește de cutremur Primăria Capitalei

Cum se pregătește de cutremur Primăria Capitalei

Octavian Palade / 02.11.2016, 15:04
Cum se pregătește de cutremur Primăria Capitalei

În cazul unui mare cutremur, Primăria Capitalei susține că este pregătită. Autoritatea locală poate pune la dispoziţia eventualilor sinistraţi 12 şcoli, Arena Naţională, precum şi 650 de porţii de hrană.

În cazul unui cutremur major, Primăria Capitalei poate pune la dispoziţia eventualillor sinistrați 12 şcoli dotate cu echipamente necesare situaţiilor de urgenţă, Arena Naţională, cu 20.000 de paturi de campanie, precum şi 650 de porţii de hrană, relatează news.ro.

De asemenea, autoritățile susțin că sunt făcute stocuri de alimente, astfel încât să se poată asigura o masă caldă completă pentru 4.261 de persoane, timp de două zile.

Totodată, Municipalitatea dă asigurări că a luat măsuri de adăpostire a sinistraţilor, prin Direcţiile cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

„Direcţia Generală Operaţiuni din cadrul PMB a dublat personalul dispeceratului central propriu şi a pus la dispoziţia sinistraţilor 12 şcoli în Capitală complet independente în ceea ce priveşte energia electrică şi apa potabilă (câte două şcoli în fiecare sector). Acestea sunt utilate şi dotate cu echipamente şi materiale necesare situaţiilor de urgenţă. Astfel, în fiecare şcoala sunt câte 260 de paturi de campanie, pături, generatoare, lanterne, tărgi. Sălile de sport aferente celor 12 şcoli ce vor forma taberele de sinistraţi asigură o capacitate de aproximativ 4.500 locuri”, anunță Primăria Generală a Municipiului București.

Conform aceluiași comunicat, Arena Naţională din Capitală este utilată şi dotată cu materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă (20.000 de paturi de campanie, 20.000 de pături, 3.000 de marmite).

În caz de cutremur, Primăria poate oferi și hrană

În cadrul exercițiului Seism 2016, Direcţia Înzestrare Materială şi Voluntariat a venit în sprijinul pompierilor și a pus la dispoziție şase tunuri electrice de aer cald pentru încălzirea taberelor/corturilor instalate la Romexpo, intrarea C, unde au loc simulările.

În același timp, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a testat procedura de distribuţie de hrană către persoanele sinistrate în urma prăbuşirii clădirilor.

„Astfel, ieri (marţi, n.r.), la ora 16.37, au fost solicitate porţii de hrană pentru două zone distincte, Fabrica de Bere Rahova şi Fabrica Policolor”, se precizează în comunicatul PMB.

Primăria Generală a anunțat că personalul DGASMB a fost reţinut în post şi au fost pregătite şi transportate 650 de sandwich-uri, 300 de cornuri, 650 de sticle de apă plată şi 650 de porţii de ceai cald.

„După finalizarea simulării, se va proceda la revizuirea procedurilor în vederea reducerii timpilor de reacţie şi a îmbunătăţirii comunicării. De asemenea, DGASMB are pregătite stocurile de alimente, astfel încât poate asigura o masă caldă completă pentru 4.261 de persoane, timp de două zile”, afirmă reprezentanţii primăriei.

Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat marţi dimineaţă, la Bucureşti şi Iaşi, un exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie ale structurilor pentru situaţii de urgenţă, în cazul unui cutremur cu magnitudinea peste 7.