Dacia Duster EDC: Când va fi disponibil noul model în România

de:
18 11. 2016, 09:41
Sursa foto: psnews.ro

Reprezentanții companiei spun că pentru Dacia Duster EDC  ”se va găsi un preţ cât mai competititiv faţă de concurenţi”. Nivelul consumului şi al emisiilor de CO2 este mai scăzut.

Modelul Dacia Duster EDC (Efficient Dual Clutch), cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC, prezentat la salonul auto de la Paris, va fi disponibil în România din februarie 2017, potrivit reprezentanţilor Dacia, care spun că ”se va găsi un preţ cât mai competititiv faţă de concurenţi”, scrie news.ro.

Acest model se va vinde în România din luna februarie 2017, fiind printre primele ţări în care va fi comercializat, a declarat Andrei Stratu, şef produs gama Dacia, joi seară, într-o conferinţă de presă.

Deocamdată, reprezentanții Dacia nu au dezvăluit de la ce preţ se va vinde modelul Duster îmbunătăţit, însă au menționat că acesta va fi ”puţin sub preţul mediu al pieţei”.

”Se va găsi un preţ cât mai competitiv faţă de concurenţi, vom fi poziţionaţi la nivelul concurenţei”, a afirmat Andrei Stratu.

Duster a fost înnoit cu o cutie de viteze automată pentru a răspunde pieţei în creştere pe acest segment de autovehicule, dar şi ”aşteptărilor unei categorii din ce în ce mai largi de clienţi”.

Aceasta va fi disponibilă inclusiv pe modelul Duster 1.5 DCI 109 CP 4×2.

”Cutia de viteze dispune de două ambreiaje: unul care acţionează treptele impare de viteză (1/3/5) şi un altul care acţionează treptele impare (2/4/6 şi treapta de marşarier). Schimbarea vitezelor este realizată cu ajutorul unor motoare de acţionare electrice gestionate de un calculator care selectează treapta ideală în funcţie de regimul în care motorul este solicitat de şofer. În timpul schimbării vitezelor, ambreiajul care face priză se deschide, în timp ce, simultan, ambreiajul corespunzător treptei următoare se închide. Astfel, schimbarea vitezelor este foarte rapidă iar transmiterea cuplului este continuă, fără pierdere de energie”, anunță oficialii Grupului Renault.

Astfel, nivelul consumului şi al emisiilor de CO2 este mai scăzut.