Home » Știri » Dacian Cioloș, după discuția cu Grindeanu: nu e deloc, deloc, deloc uşor să aplice programul de guvernare

Dacian Cioloș, după discuția cu Grindeanu: nu e deloc, deloc, deloc uşor să aplice programul de guvernare

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 14:52
Dacian Cioloș, după discuția cu Grindeanu: nu e deloc, deloc, deloc uşor să aplice programul de guvernare

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, joi, după discuţia avută la Palatul Victoria cu Sorin Grindeanu, că i s-a părut că premierul este un om „angajat” şi determinat să aplice programul de guvernare.

Dacian Cioloș a spus însă că nu i se pare „deloc, deloc, deloc” uşor acest lucru, aşa cum ştie datele bugetare, spune news.ro.

„M-am întâlnit, am trecut în revistă principalele teme, proiecte, pe fiecare domeniu. A fost o primă discuţie. Mi s-a părut un om angajat şi hotărât să aplice programul de guvernare. Nu i-am dat sfaturi, că nu e cazul să-i dau sfaturi, am răspuns la întrebările pe care mi le-a pus”, a spus Dacian Cioloş.

El a afirmat că discuţia a fost „foarte aplicată” şi i-a spus lui Grindeanu că îi stă la dispoziţie dacă mai are nevoie de alte discuţii. Cioloş nu a vrut însă să comenteze măsurile din programul de guvernare, afirmând că acest subiect nici nu a fost abordat în cadrul întâlnirii.

„Eu îi doresc succes. Cu informaţiile pe care le am eu legat de potenţialul bugetului, nu va fi deloc, deloc, deloc uşor (de aplicat programul de guvernare – n.r.)”, a adăugat Dacian Cioloş.

Întâlnirea dintre premierul Sorin Grindeanu şi fostul prim-ministru Dacian Cioloş s-a încheiat în jurul orei 12:40, după o discuție de două ore şi jumătate.

Astăzi, Guvernul Grindeanu a avut prima zi de lucru ca guverm, membrii și-au ridicat portofoliile de la ministere, iar până sâmbătă, Parlamentul nou este în sesiune extraordinară.

Sorin Grindeanu este propunerea de premieri a coaliției PSD – ALDE, a doua după ce Sevil Shhaideh, prima propunere la funcșia de prim-ministru a fost respinsă de către președintele Klaus Iohannis.