Home » Știri » Dacian Cioloș: Vom adopta noi acte normative din programul antisărăcie

Dacian Cioloș: Vom adopta noi acte normative din programul antisărăcie

Octavian Palade / 26.10.2016, 12:14
Dacian Cioloș: Vom adopta noi acte normative din programul antisărăcie

Dacian Cioloș a spus miercuri că Executivul va adopta două noi acte normative menite să combată sărăcia, mai ales în zonele rurale.

Dacian Cioloș a detaliat aceste noi măsuri pe care Guvernul intenționează să le adopte. Astfel, un proiect de hotărâre de guvern prevede acordarea de identitate copiilor care, din anumite motive, nu pot primi un CNP la naştere.  O altă prevedere se referă la înființarea, la nivelul comunităţilor locale, a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată, potrivit news.ro.

”Am spus că, până la sfârşitul mandatului, vrem să punem în practică şi să implementăm cât mai multe din măsurile pe care le-am angajat în acel program antisărăcie. Astăzi o să avem un proiect de hotărâre de guvern, prin care stabilim cadrul normativ pentru a acorda identitate copiilor care, din diferite motive administrative, birocratice sau de context, nu pot să primească un CNP sau un act de identitate la naştere. Lunile trec, anii trec şi în astfel de situaţii persoanele respective rămân încet-încet în afara posibilităţii de a beneficia de anumite instrumente de susţinere socială şi chiar de acces la educaţie sau la sănătate”, a explicat Dacian Cioloş.

Premierul s-a referit, totodată, la un alt act normativ care prevede înființarea, cu precădere în mediul rural, a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată.

”Prevede constituirea la nivelul comunităţilor locale şi mai ales în mediul rural a unor centre de asistenţă medicală comunitară integrată care să permită să ofere, mai ales comunităţilor vulnerabile, cu acces mai dificil la sistemul sanitar normal, să ofere asistenţă, să ofere îndrumare şi să permită adaptarea asistenţei medicale la nevoile specifice ale acestor comunităţi vulnerabile”, a încheiat prim-ministrul Dacian Cioloş.