Home » Știri » De ce e bine să bei apă dimineață și câți litri să consumi de-a lungul zilei

De ce e bine să bei apă dimineață și câți litri să consumi de-a lungul zilei

Radulescu Valentin / 07.10.2020, 16:59
De ce e bine să bei apă dimineață și câți litri să consumi de-a lungul zilei

Apa este una dintre cele mai benefice substanțe pentru corpul uman, iar de aceea trebuie să profităm din plin de aceasta. Deoarece este la îndemâna oricui, este recomandat să bem apă cât mai des, dar nici în exces. Efectele acestui lichid oferit de natură sunt minunate, iar consumat de dimineață face minuni. De ce este bine să bei apă când te trezești?

La ce ajută consumul de apă dimineața?

Deoarece organismul uman este compus în mare parte din apă, toate organele noastre funcționează mult mai bine dacă le dăm cât de des putem acest lichid. În special dimineața pe stomacul gol, consumul de apă este necesar pentru a ne ține organele în formă. De aceea nu trebuie să ratezi niciodată ocazia de a bea apă imediat ce te trezești și în special înainte de micul de jun.

După cum se știe, acesta este un lichid fără de care nu am putea trăi, iar cel mai bine este consumi între 1 și 4 pahare de apă pe stomacul gol. Acest lucru ajută foarte mult ca toate organele noastre să funcționeze corect. Prin acest procedeu eliminăm toxinele și toate celelalte substanțe de care organismul nostru nu are nevoie.

De asemenea, compoziția sa H2O ajută la prevenirea dezvoltării bolilor și stimulează metabolismul. Consumul de apă nu trebuie neglijat nici pe timp de noapte, deoarece atunci organismul repară celulele și se curăță singur. Consumul de apă pe timpul nopții stimulează în special abilitatea organismului de a elimina deșeurile prin urină.

Totodată, consumul de apă este foarte benefic și pentru a-ți proteja organismul împotriva substanțelor nocive pe care le conțin băuturile alcoolice, poluanții, mâncărurile junk food, tutunul și multe altele. Mai mult decât atât, apa menține elasticitatea și tonusul pielii, prevenind astfel apariția ridurilor premature.

De ce e bine să bei apă dimineață și câți litri să consumi de-a lungul zilei
De ce e bine să bei apă dimineață și câți litri să consumi de-a lungul zilei

Consumul de apă ajută și la pierderea greutății

Consumul apei pe stomacul gol te poate ajuta să pierzi și din greutate. Aceasta stimulează arderea grăsimilor și caloriilor și reduce pofta de mâncare. De astfel, ajută și la depunerea mai puțină a grăsimii pe corp. Pe lângă asta, compusul H2O te ajută să începi ziua și cu un plus de energie, iar astfel vei scăpa de oboseala matinală.

Pentru persoanele care suferă de gastrită, apa le este de mare ajutor. Aceasta reduce aciditatea din stomac dacă este consumată pe stomacul gol și ameliorează crampele. Totodată, consumul de apă înainte de micul de jun stimulează mișcările intestinale, iar prin acest mod previne constipația.

Câți litri de apă să bei pe zi?

Deoarece apa este o substanță care ne dă viață, aceasta trebuie consumată în fiecare dimineață. Indicat este să bei doi litri de apă pe zi, adică patru pahare mari. Este indicat să împarți acest volum de-a lungul zilei, astfel încât poți începe să bei un pahar pe stomacul gol dimineața, unul după micul de jun, iar celelalte două la ore diferite înainte de masă.

Totodată, este indicat să începi totuși cu câte un pahar de dimineață pe zi, iar încet să ridici consumul de apă. De asemena, apa pe care o consumi trebuie să fie de o calitate superioară. Dacă știi că apa de la robinet nu este pură, atunci optează pentru apa îmbuteliată.

Dacă vrei să adaugi un pic de gust la apa de dimineață, poți începe să storci o lămâie în pahar. Acest amestec este de asemenea foarte benefic pentru organism. De asemenea, pentru persoanele care au probleme cu pielea, este recomandat consumul de apă caldă sau fierbinte de dimineață. Acest proces ajută la purificarea pielii.