Home » Știri » De ce nu e bine să faci cadou ceas. Superstiții nebănuite despre ceas

De ce nu e bine să faci cadou ceas. Superstiții nebănuite despre ceas

Violeta Badea / 15.01.2021, 13:52
De ce nu e bine să faci cadou ceas. Superstiții nebănuite despre ceas

De ce nu e bine să faci cadou ceas. Superstiții nebănuite despre ceas. Atunci când oferim cadouri celor dragi suntem încărcaţi de bucurie şi emoţie. Însă, cei superstiţioşi se gândesc şi la semnificaţii, dar mai cu seamă la efecte. Probabil că din copilărie ai auzit că nu este bine să faci cuiva drag cadou un ceas. De ce? Oare aduce ghinion sau e doar un mit? În continuare vom încerca să răspundem la aceste întrebări. 

De ce nu e bine să faci cadou ceas

Dacă obişnuiai să-i oferi în dar un ceas persoanei iubite la ocazii speciale şi credeai că îi arăţi importanţa timpului petrecut împreună, iată că procedai greşit! De fapt, nu este potrivit să dăm un ceas cadou. Încă nu se ştie exact de unde a provenit această superstiţie.

De exemplu, în China atunci când îi oferi cuiva un astfel de cadou înseamnă o numărătoare inversă până la moartea destinatarului. O altă variantă este că se măsoară timpul până la despărţire, iar o alta spune că timpul până la moartea destinatarului este măsurat.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

De asemenea, bunicii noştrii credeau că dacă o femeie cumpără un ceas pătrat sau cu unghiuri ascuţite va fi nevoită să ducă toată viaţa pe umeri sarcinile bărbatului, iar dacă un bărbat cumpără un ceas rotund va avea serioase probleme financiare.

Indiferent dacă credeţi sau nu în aceste superstiţii, fiecare alege aşa cum doreşte. Un studiu arată că femeile sunt cele mai superstiţioase şi cred în diverse semnificaţii. În timp ce bărbații nu au aceste credinţe și preferă să trateze multe dintre aceste semne cu ironie.

Se spune ca ceasurile nu trebuie lasate stricate
Se spune ca ceasurile nu trebuie lasate stricate

Superstiții nebănuite despre ceas

Am stabilit că dăruirea unui ceas nu este tocmai o idee potrivită, dar aceasta nu este singura superstiţie legată de ceasuri. Iată şi alte semnificaţii ale acestuia:

  • ora fixă – cu siguranţă, cea mai întâlnită superstiţie de pe meleagurile noastre este aceea legată de ora fixă. Dacă te uiţi la ceas în acel moment, înseamnă că cineva te iubeşte. Ai auzit de foarte multe ori asta, nu-i aşa?
  • nu este bine să reglezi ceasul dând limbile înapoi – se spune că dacă faci asta vei avea ghinion. În urmă cu două secole, ceasurile nu se puteau regla prin mutarea limbilor înspre stânga, deoarece se stricau. Aşa a apărut această credinţă
  • nu este bine să priveşti ceasul încontinuu – ai observat şi tu că dacă faci acest lucru timpul trece mai greu? O vorbă din popor spune, de fapt, că vei înnebuni
  • ceasul stricat e semn rău – se spune că dacă un ceas s-a oprit brusc şi s-a stricat indică un moment de cumpănă în viaţa proprietarului. Dacă ceasul nu mai poate fi reparat, se recomandă scoaterea mecanismului, înfăşurarea lui într-o panză de culoare violet (pentru că aceasta absoarbe energiile negative) şi depozitarea într-un loc întunecat
  • ceasurile trebuie reparate – se spune că nu este bine să lăsăm un ceas stricat, deoarece ceasornicarul a pus suflet atunci când l-a făcut. Dacă acesta s-a stricat şi sufletul ceasornicarului moare.