Home » Știri » De ce trăiesc japonezii mai mult. 7 motive care explică longevitatea acestui popor

De ce trăiesc japonezii mai mult. 7 motive care explică longevitatea acestui popor

Radulescu Valentin / 07.10.2020, 10:59
De ce trăiesc japonezii mai mult. 7 motive care explică longevitatea acestui popor

Japonia este cunoscută una dintre țările cu cele mai longevive persoane. Aceștia duc un stil de viață care le permite să ajungă la o vârstă înaintată fără probleme grave de sănătate. Din acest motiv, oamenii de știință și experții au studiat care sunt principalii factori care le permit să aibă o viață mult mai ușoară față de restul persoanelor.

Japonezii sunt unele dintre cele mai longevive persoane

Japonezii au o bucătărie foarte bogată în minerale și vitamine, lucruri esențiale pentru organismul uman. Pe lângă asta, sportul este un element esențial în viața acestora, față de locuitorii altor țări din vest care fac sport mult mai rar.

Așadar, nu este de mirare că timp de sute de ani japonezii continuă să bate recorduri la cele mai longevive persoane din lume. Deși populația lor a crescut într-un număr foarte mare, știu foarte bine să se organizeze și să își petreacă timpul astfel încât să ducă o viață lipsită de problemele de sănătate. De la o țară cu cea mai scăzută speranță de viață, așa cum era considerată în epoca postbelică, a ajuns printre primele locuri în rândul tehnologiei și a stilului de viață sănătos.

De ce trăiesc japonezii mai mult. 7 motive care explică longevitatea acestui popor
De ce trăiesc japonezii mai mult. 7 motive care explică longevitatea acestui popor

7 motive care explică de ce locuitorii Japoniei trăiesc foarte mult

1. Bucătăria japoneză este diferită de restul țărilor

Japonezii au rețete mult mai diferite, precum: Tempura, Tonkatsu, Crochete și multe alte delicatese. Multe dintre acestea implică gătitul la abur și fermentare, ceea ce este mult mai sănătos față de mâncărurile care se prăjesc. Stilul lor de gătit este lent și consumă porții mici de mâncare, niciodată nu mănâncă până se simt plini, iar acest lucru ajută foarte mult la digestie.

2. Consumul de ceai

Cultura ceaiului în Japonia este foarte dezvoltată. Această băutură asigură longevitatea prin proprietățile sale anti-bacteriene, iar oamenii sunt conștienți de acest lucru. Ceaiul japonez de calitate conține foarte mulți antioxidanți, iar unul dintre cele mai cunoscute este Matcha. Băutura este foarte cunoscută pentru beneficiile sale. Produsul este cumpărat sub formă de pudră din frunze tinere.

3. Exerciții de mișcare

Majoritatea locuitorilor din Japonia preferă transportul în comun, mersul pe jos sau cu bicicleta. Aceștia consideră transportul cu vehiculul personal ca fiind un lux. Totodată, niponii primesc un apel de trezire pentru efectuarea exerciților fizice în fiecare dimineață, iar acest lucru oferă un nivel sporit de energie, plus o concentrare și o condiție fizică mult mai bună.

Pe lângă asta, niponii au și un post de radio special pentru transmiterea instrucțiunilor de mișcare. În fiecare dimineață grupuri uriașe de oameni urmează sfaturile specialiștilor în fitness. Totodată, mulți dintre ei muncesc chiar și în picioare, iar majoritatea toaletelor merg pe stilul vechi, adică ”statul pe vine”, ceea ce duce la o sănătate mult mai bună a intestinelor.

4. Se îngrijesc foarte mult de sănătatea lor

Față de locuitorii altor țări, japonezii merg foarte des la medic. Multe probleme de sănătate sunt depistate din timp și remediate. Pe lângă asta, Guvernul japonez este foarte grijuliu cu poporul său. Din anul 1960, Japonia a implementat un sistem de sănătate modern, prin care 8% din PIB este investit în sănătate, iar asta le oferă locuitorilor o viață mult mai lipsită de griji. Japonezii efectuează controale de rutină de patru ori mai des față de americani.

5. Curățenia

Japonezii sunt popor foarte îngrijit, care respectă în mare parte toate regulile de curățenie. Aceștia folosesc curățenia ca un concept de purificare. Majoritatea oamenilor din Japonia se spală de două ori pe zi, iar băile comune sunt des utilizate și reglementate. Aceștia obișnuiesc ca totul să fie aranjat și să își curețe locuințele regulat.

6. Timpul petrecut în afara gospodăriei

Niponii obișnuiesc de asemenea să facă multe plimbări în timpul liber. Față de alte popoare, aceștia ies regulat la întâlniri în aer liber, ceea ce duce la prietenii foarte strânse. Acest lucru este necesar pentru sănătatea emoțională. Așadar, putem spune că au grijă foarte mult și de sănătatea lor mentală.

7. Hrana și alimentele proaspete

Locuitorii Japoniei consumă foarte multe legume proaspete, alge marine, orez și pește. Alimentația lor asigură substanțe fitochimice adecvate, minerale și vitamine. De asemenea, mâncarea lor nu are termen de garanție în zile, ci în jumătăți de oră. Consumul de mâncare proaspătă este un combustibil mult mai bun pentru organism. Totodată, alimentația lor reduce kilogramele în plus și reduce riscul mortalității. Aceștia obișnuiesc să consume și un bol de supă înainte de fiecare masă.