Home » Știri » Decizia PMP în cazul comisiei care anchetează „gaura” din buget, lăsată de Guvernul Cioloș

Decizia PMP în cazul comisiei care anchetează „gaura” din buget, lăsată de Guvernul Cioloș

Sebastian Rotaru / 16.01.2017, 16:16
Decizia PMP în cazul comisiei care anchetează „gaura” din buget, lăsată de Guvernul Cioloș

Deputaţii PMP anunţă că nu vor vota înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru a analiza ”aşa-zisa gaură” de 10 miliarde de lei în bugetul de stat pe anul 2016.

Ei îi cer preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea, să solicite lămuriri de la Ministerul Finanţelor, Corpul de control al premierului şi Curtea de Conturi, relatează News.ro.

”Deputaţii PMP nu vor vota înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru a analiza aşa-zisa gaură de 10 miliarde de lei în bugetul de stat pe anul 2016. Mai mult, deputaţii PMP îi cer preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, să precizeze public următoarele: Dacă a solicitat un punct de vedere oficial Ministerului Finanţelor Publice pe această temă şi, dacă da, care este acesta? Dacă a solicitat un punct de vedere oficial Corpului de Control al Prim-Ministrului pe această temă şi, dacă da, care este acesta? Dacă a solicitat un punct de vedere oficial Curţii de Conturi pe această temă şi, dacă da, care este acesta?”, se arată într-un comunicat al PMP.

În cazul în care aceste demersuri nu au fost făcute, grupul deputaţilor PMP îi solicită lui Liviu Dragnea ”să ceară de urgenţă” celor trei instituţii – Ministerul Finanţelor, Corpul de control al premierului şi Curtea de Conturi – punctele de vedere privind această situaţie şi să prezinte Parlamentului răspunsurile primite.

”Abia apoi Parlamentul va putea decide în cunoştinţă de cauză”, se mai arată în comunicatul de presă.

Liviu Dragnea a afirmat, săptămâna trecută, că Guvernul Cioloș a creat o gaură de 10 miliarde de lei în bugetul de stat pe 2016, iar acest lucru trebuie scos la iveală. Atacurile între Dragnea și Cioloș nu au încetat să apară, iar în decursul zilei de luni, fostul premier Dacian Cioloș a spus că aceasta acuzație este o „fumigenă a celor care caută scuze pentru a explica de ce nu pot realiza promisiunile făcute în campanie de PSD și ALDE”.