Home » Știri » Decizie pentru Sorin Blejnar: Ce au hotărât magistrații în privința fostului șef al ANAF

Decizie pentru Sorin Blejnar: Ce au hotărât magistrații în privința fostului șef al ANAF

Octavian Palade / 14.11.2016, 14:57
Decizie pentru Sorin Blejnar: Ce au hotărât magistrații în privința fostului șef al ANAF

Curtea de Apel Ploiești a dat o decizie definitivă privind rămânerea în arest preventiv a fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar.

Astfel, instanța de la Curtea de Apel Ploieşti a decis ca Sorin Blejnar să rămână în arest preventiv, în dosarul în care este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă, relatează news.ro.

Judecătorii au respins luni contestaţia lui Blejnar la decizia Tribunalului Prahova de emitere a mandatului de arestare pe numele său.

Aceștia au menținut mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis săptămâna trecută de Tribunalul Prahova pe numele fostului preşedinte al ANAF Sorin Blejnar, urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Fostul șef al ANAF a fost scos luni din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, situat în municipiul Câmpina, şi adus la Curtea de Apel Ploieşti, unde s-a judecat contestaţia sa la arestarea preventivă.

Sorin Blejnar, acuzat de trafic de influență

Sorin Blejnar a fost arestat preventiv pe data de 8 noiembrie, de către magistraţii Tribunalului Prahova, după câteva ore de deliberări, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Acesta este acuzat că ar fi intervenit, în 2011, în favoarea unei firme pentru ca aceasta să câştige contracte cu ANAF, Blejnar fiind suspectat că a primit 20% din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei.

Anchetatorii susțin că Sorin Blejnar a folosit cinci firme de tip fantomă, ai căror asociaţi sunt cu precădere cetăţeni arabi, pentru a scoate din bancă cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mită de la o societate în favoarea căreia a intervenit pentru ca aceasta să câştige două contracte cu ANAF.

De asemenea, procurorii DNA susţin că, după ce a primit de la o firmă care a încheiat două contracte cu ANAF suma de 13.172.520 lei, reprezentând peste 20 la sută din valoarea celor două contracte, fostul șef al ANAF a folosit mai multe firme-fantomă care au făcut tranzacţii de tip evazionist, pentru a scoate banii din bancă.

Procurorii DNA îl mai acuză pe Sorin Blejnar că a intervenit pentru ca o firmă să primească, în octombrie 2011, două contracte cu instituţia pe care acesta o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 lei, din care el ar fi primit 7.266.400 lei, şi un contract cu valoarea de 28.066.780 lei, din care fostul şef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 lei.

Banii ar fi fost viraţi prin intermediul unei societăți subcontractoare către o firmă de tip fantomă.