Home » Știri » Declarațiile lui Dragnea despre Cioloș: ce ar trebui să facă premierul dacă vrea să se înscrie într-un partid

Declarațiile lui Dragnea despre Cioloș: ce ar trebui să facă premierul dacă vrea să se înscrie într-un partid

Redactia Știri / 29.09.2016, 17:57
Declarațiile lui Dragnea despre Cioloș: ce ar trebui să facă premierul dacă vrea să se înscrie într-un partid

Liviu Dragnea, președintele PSD, a făcut declarații joi privind posibila înscriere a premierului Dacian Cioloș într-un partid. 

Cu toate că Liviu Dragnea susține că o astfel de mișcare din partea lui Dacian Cioloș nu ar incomoda planurile PSD, el a susținut că dacă premierul va decide să facă asta, atunci ar trebui să renunțe la postul său de premier.

”PSD-ul nu poate fi încurcat politic de către nimeni, poate alte instituţii pot încurca PSD-ul sau poate aşa cred. Dar nu ne poate încurca nici Cioloş. Dacă domnul Cioloş vrea să se înscrie într-un partid politic, trebuie să-şi dea demisia, pentru că ar însemna că, dacă face acest lucru, este un mincinos, pentru că a spus la învestitură şi înainte de învestitura din Parlament că nu se va înscrie în niciun partid politic şi nu va participa la alegeri”, a declarat Dragnea.

Mai mult, Dragnea afirmă că Cioloș se află într-o ”campanie electorală mascată” și că, în unele situații, Cioloș ar folosi chiar bani publici în acest scop.

”Se pare că de o perioadă de timp domnul Cioloş se află într-o campanie electorală mascată. S-ar putea ca în anumite situaţii să fie o campanie electorală făcută pe bani publici. S-ar putea. Dar este o campanie electorală făţişă. Dacă vrea să se înscrie el sau un membru al guvernului într-un partid politic, trebuie să-şi dea demisia din guvern”, a mai spus liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ar vrea să lucreze cu Cioloș și după alegerile parlamentare, însă l-a sfătuit că dacă vrea și el acest lucru, trebuie de pe acum să își declare simpatia pentru partidul cu care dorește să își continue proiectele.

”Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare”, a afirmat Iohannis.

”Mai devreme sau mai târziu sigur ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte”, a adăugat Klaus Iohannis. Președintele nu a vrut să-și dea cu părerea privind apropierea lui de PNL.

Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images