Home » Știri » Un deținut s-a spânzurat în baia celulei, la Penitenciarul din Arad

Un deținut s-a spânzurat în baia celulei, la Penitenciarul din Arad

Octavian Palade / 11.11.2016, 12:01
Un deținut s-a spânzurat în baia celulei, la Penitenciarul din Arad

Un deținut în vârstă de 24 de ani a fost găsit spânzurat în baia celulei, la Penitenciarul Arad. Acesta a fost decoperit de gardieni.

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Arad, condamnat pentru furt, s-a spânzurat în baia celulei. Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranță din localitate a demarat o anchetă, scrie news.ro.

Tânărul a fost resuscitat inițial de personalul medical al penitenciarului, apoi a fost trimis la spital, însă medicii nu au mai reușit să-i salveze viața

În celula în care era încarcerat bărbatul  de 24 de ani mai erau alți trei deţinuţi, însă victima a fost găsită în baie de către gardieni, în timpul unei proceduri de mutare a deţinuţilor în alte celule.

Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, a declarat că personalul medical de serviciu a intervenit imediat şi a reuşit să-l resusciteze pe bărbat, care a fost preluat de SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean. Aici, tânărul a murit la scurt timp, în urma unui stop cardio-respirator.

Tânărul deținut era din judeţul Timiş, dar ispăşea la Arad o condamnare de şase ani şi trei luni pentru infracțiunea de furt. Peste mai puţin de un an, el putea solicita eliberarea condiţionată.

Conducerea penitenciarului a început o anchetă în acest caz, fiind informaţi şi poliţiştii şi prcurorii, care fac cercetări la faţa locului.

Nu e primul incident de acest fel care s-a petrecut la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

Pe data de 20 septembrie, un alt deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit spânzurat în baia celulei, de către colegii de cameră. Victima, care era din Braşov, fusese condamnată tot pentru furturi şi mai avea de executat un an şi patru luni de închisoare.