Home » Știri » Deținuții și jandarmii vor deszăpezii trotuarele din București

Deținuții și jandarmii vor deszăpezii trotuarele din București

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 10:42
Deținuții și jandarmii vor deszăpezii trotuarele din București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni dimineața, că jandarmii și deținuții vor contribui la deszăpezirea arterelor secundare și a trotuarelor.

„În ceea ce privește mult discutatele deszăpeziri de pe străduțele secundare și de pe trotuare, am luat legătura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justiției, cu domnul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, care ne vor sprijini cu deținuți și jandarmi pentru a reuși să deszăpezim toate trotuarele și toate străduțele secundare, într-un procent mult mai mare decât s-a făcut până acum și anume circa 40%, considerabil mai mult față de anii trecuți. Cred că ajutorul este bine-venit din partea Administrației Penitenciarelor și a Ministerului de Interne, mulțumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau să vă spun că aceasta este o măsură pe care am luat-o în criză. De la anul, vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate și trebuie să își asume și ei că sunt mai multe exigențe și trebuie să fie degajată și zona a doua de prioritate”, a precizat Firea, la ședința comandamentului de iarnă.

Gabriela Firea a mai subliniat faptul că persoanele care se află în detenție vor efectua această activitate doar pe bază de voluntariat.

Joi și vineri Capitala s-a aflat sub cod portocaliu de viscol și ninsori, iar stratul de zăpadă așezat este însemnat cantitativ.

În urma ninsorii, primarul general a demis CA al RATB, pe motiv că nu au intervenit corect în gestionarea situației de după ninsori. Decizia vine după ce zeci debucureșteni au făcut reclamații, deoarece stațiile RATB nu sunt deszapezite, iar mijloacele de transport în comun circulau cu întârziere sau deloc.