Home » Știri » Prima discuție telefonică între Vladimir Putin și Donald Trump

Prima discuție telefonică între Vladimir Putin și Donald Trump

Sebastian Rotaru / 27.01.2017, 13:24
Prima discuție telefonică între Vladimir Putin și Donald Trump

Președintele rus, Vladimir Putin, și președintele American, Donald Trump, or avea p discuție telefonică, sâmbătă, au declarat surse de la Kremlin.

Acesta este un prim pas spre ceea ce Donald Trump a nominalizat ca fiind o îmbunătățire a relațiilor, după trei ani de tensiuni, cauzate de conflictele din Ucraina, scrie Reuters.

În aceeași zi, Trump va avea o discuție telefonică și cu cancelarul german, Angela Merkel, iar dicuțiile se vor concentra asupra Rusiei, au precizat surse de la Berlin.

Trump a declarat în trecut că, prin faptul că el caută apropiere față de Rusia, el este pregătit să revizuască sancțiunile pe care Washingtonul le-a impus Kremlinului, în 2014, după anexarea Crimeii.

Mișcarea ar putea rezista confruntării ccare ar putea apărea atât de la Washington, cât și de la liderii străini, printre care și Merkel. Cancelarul german susține că sancțiunile ar trebui păstrate doar dacă Rusia nu respectă condițiile occidentului cu privire la Ucraina.

Trump a declarat joi, într-un interviu acordat Fox News, că plănuieşte să poarte o discuţie telefonică cu Putin în zilele care urmează.

„El (n.red – Putin) m-a sunat după ce am câştigat, dar nu am avut o discuţie, însă înţeleg că vom avea o una în curând”, a spus Donald Trump.

„Nu-l ştiu pe Putin, dar dacă ne putem înţelege cu Rusia, este extraordinar, este bine pentru Rusia, este bine pentru noi. Mergem împreună şi distrugem Stat Islamic”, a mai precizat Trump.

Potrivit oficialului de la Kremlin, deocamdată nu se ştie când va avea loc şi prima întrevedere oficială a celor doi preşedinţi. Presa americană subliniază că ar fi nevoie de câteva luni de zile pentru pregătirea întâlnirii dintre Donald Trump şi Vladimir Putin.

Actualul preşedinte american a avut declaraţii contradictorii în campania electorală – a spus iniţial că l-a întâlnit pe Vladimir Putin, dar ulterior a susţinut că nu l-a văzut niciodată pe liderul rus.