Home » Știri » Donald Trump, desemnat Personalitatea Anului 2016 de publicația Time

Donald Trump, desemnat Personalitatea Anului 2016 de publicația Time

George Stanciu / 07.12.2016, 16:29
Donald Trump, desemnat Personalitatea Anului 2016 de publicația Time

Publicația Time l-a desemnat miercuri după-amiază ca Personalitatea Anului 2016 pe republicanul Donald Trump, care a devenit președintele-ales al Statelor Unite, în urma unei victorii surprinzătoare. 

Revista americană atrage atenţia asupra modului în care Donald Trump a marcat până în acest moment spaţiul politic din Statele Unite. Acesta a lansat o revoluţie politică complet americană, conturată de ecouri populiste din istoria SUA, pornind de la Andrew Jackson la Joe McCarthy şi Charles Coughlin.

De asemenea, jurnaliştii arată și că atacul lansat de miliardarul republican asupra adevărului şi logicii nu i-a subminat poziția. Ba din contră, acesta și-a solidificat imaginea prin astfel de afirmații, arată news.ro.

Prin desemnarea ca Personalitatea Anului 2016, Donald Trump nu este însă nici prima, și nici singura persoană controversată ce primește acest titlu din partea revistei Time. Președintele-ales al Statelor Unite devine astfel ”membru” într-un club exclusivist, format inclusiv din Adolf Hitler (1938) şi Iosif Stalin (1939 şi 1942).

Revista Time a desemnat pentru prima dată titlul de ”Personalitatea Anului” în 1927 lui Charles Lindbergh, prima persoană care a zburat deasupra Oceanului Atlantic, de la New York la Paris.