Home » Știri » Donald Trump: niciodată o rachetă nord-coreeană nu va atinge teritoriul SUA

Donald Trump: niciodată o rachetă nord-coreeană nu va atinge teritoriul SUA

Sebastian Rotaru / 03.01.2017, 11:31
Donald Trump: niciodată o rachetă nord-coreeană nu va atinge teritoriul SUA

Niciodată o rachetă nord-coreeană nu va atinge teritoriul Statelor Unite, a dat asigurări luni seară președintele american ales, Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter.

Reacția lui Donald Trump vine ca răspuns la declarațiile liderului de la Phenian despre viitoarea sa rachetă balistică intercontinentală, transmite AFP, citată de Digi24.

„Coreea de Nord tocmai a afirmat că se află în ultimele etape ale dezvoltării unei arme nucleare capabile să atingă teritoriul american”, a scris Donald Trump într-unul dintre mesaje sale nocturne devenite tradiționale. „Așa ceva nu se va întâmpla!”, a adăugat el citat de Agerpres.

Mesajul lui Donald Trump este un răspuns direct la afirmațiile făcute cu prilejul Anului Nou de omul forte de la Phenian, Kim Jong-Un, potrivit cărora țara sa se află „în ultimele etape înainte de lansarea unei rachete balistice intercontinentale”.

Coreea de Nord este de acum „o putere militară a Orientului pe care nici cel mai puternic dușman nu o va putea atinge”, a insistat duminică liderul comunist.

Coreea de Nord a testat rachete balistice intr-un numar fara precedent in timpul anului 2016, cu toate ca unii experti au spus că se află la ani distanță de dezvoltarea unei rachete intercontinentale (ICBM) capabilă să transporte ogive nucleare pe continentul american, amintește Reuters.

”Am avut sărbători minunate dedicate întăririi puterii noastre militare, chiar și în timpul pregătirilor pentru testarea unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat Kim Jong-un.

Analiștii nu știu căt de aproape este regimul nord-coreean de realizarea ambițiilor nucleare, întrucât nu a reușit până în acest moment să testeze cu succes o rachetă intercontinentală.