Home » Știri » Donald Trump va renunța la salariul pe care îl va primi ca președinte

Donald Trump va renunța la salariul pe care îl va primi ca președinte

George Stanciu / 14.11.2016, 14:20
Donald Trump va renunța la salariul pe care îl va primi ca președinte

Donald Trump a anunțat că nu va accepta salariul – de aproximativ 400.000 de dolari anual – de președinte al Statelor Unite, discutând despre asta în timpul primului interviu pe care l-a acordat de când a fost ales șef al statului.

În acest interviu pentru CBS, realizat în locuința sa din New York şi difuzat duminică, republicanul oferă mai mult detalii cu privire la o serie de obiective din programul său, dar și despre modul în care își vede viitorul mandat prezidențial.

Omul de afaceri, a cărui avere personală era estimată de revista Forbes, la începutul lunii octombrie, la 3,7 miliarde de dolari, a spus că din totalul salariului pe care l-ar putea primi, acesta va încasa doar un dolar, aceasta fiind suma minimă pe care este obligat să o primească, conform legii, arată news.ro.

Donald Trump a lansat, de asemenea, un apel la calm către cetățenii SUA, în contextul în care de când a devenit președinte, au loc proteste în mai multe orașe din țară. „Nu vă fie frică. Ne vom restabiliza ţara”, le-a transmis el celor ce protestează zilnic încă din ziua rezutlatelor alegerilor.

El a condamnat, totodată, actele de violenţă şi hărţuirea minorităţilor – musulmani, afroamericani sau hispanici – care, conform opoziţiei democrate şi unor asociaţii, au devenit mai intense începând cu data de 8 noiembrie.

„Sunt trist să aud acest lucru. Şi spun: încetaţi. Dacă poate ajuta, o spun, şi o spun în faţa camerelor: opriţi acest lucru”, a declarat Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite.

Donald Trump a devenit președintele ales al SUA după ce a câștigat alegerile din 8 noiembrie, când a învins-o pe democrata Hillary Clinton.