Home » Știri » Donald Trump crede că metoda torturării prin simulare înecului ar funcționa

Donald Trump crede că metoda torturării prin simulare înecului ar funcționa

Sebastian Rotaru / 26.01.2017, 10:39
Donald Trump crede că metoda torturării prin simulare înecului ar funcționa

Președintele Americii, Donald Trump, a spus că el crede în metoda torturării prin simularea înecului funcționează, iar „focul trebuie combătut cu foc”.

Trump a declarat pentru postul ABC News că îl va consulta pe Secretarul Apărării, James Matis, și pe directorul CIA, Mike Pompeo, pentru ce se poate face, legal, ca radicalismul să fie combătut, scrie BBC.com.

Președintele a mai spus că, în timp ce grupurile radicale au decapitat oameni în Orientul Mijlociu, autoritățile americane nu joacă pe un „teren egal” în lupta împotriva terorismului global, care a ajuns inclusiv în SUA.

Fostul director al CIA, Leon Panetta, a spus că ar fi „o eroare uriașă” ca SUA să se reîntoarcă la torturi.

Trumo a spus că vrea să „păstreze țara în siguranță”.

„Atunci când ne împușcă, atunci când ne taie capetele oamenilor noștri și a altor oameni, atunci când taie capetele oamenilor doar pentru că  se întâmplă ca aceștia să fie creștini din Estul Mijlociu, atunci când ISIS face lucruri de care n-a mai auzit nimeni din perioada Medievală, aș putea avea sentimente puternice pentru simularea înecului?”, a spus Donald Trump.

Donald Trump a spus că a discutat cu mai mulți oficiali „inteligenți”, iar aceștia i-au spus că metoda de tortură funcționează.

„Am discutat cu oameni care au un nivel ridicat de inteligență și i-am întrebat: Funcționează? Tortura funcționează? Răspunsul lor a fost: Da, absolut!”, a mai zis Trump.

Republicanul a mai spus că se va baza pe direcotrul CIA și pe Secretarul Apărării, pentru a pune în practică metoda.

„Mă voi baza pe Pompeo și Mattis și pe grupul meu, iar dacă ei nu vor asta, este în regulă. Dacă ei vor asta, atunci voi lucra pentru acest scop”, a conchis miliardarul.

Metoda de tortură prin simularea înecului a fost unanim clasificată ca fiind o metodă dură de obținere a informațiilor și a fost interzisă în SUA.