Home » Știri » Dosar Liviu Dragnea: procesul în cazul acestuia a fost amânat

Dosar Liviu Dragnea: procesul în cazul acestuia a fost amânat

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 09:54
Dosar Liviu Dragnea: procesul în cazul acestuia a fost amânat

Procesul lui Liviu Dragnea, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, alături de fosta sa soţie şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a început astăzi cu o amânare.

La ieșirea de la Înalta Curte, Liviu Dragnea a răspuns la câteva dintre întrebările jurnaliștilor. Între altele, el a declarat că nu știe ca abuzul în serviciu să fie dezincriminat în proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal, scrie Digi24.

„România este patria denunțurilor și a ascultărilor”, a mai spus el.

„O luăm din nou de la capăt pe o mărturie mincinoasă, contestată și infirmată de declarațiile martorilor”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

În proiectul de modificare a Codului Penal, abuzul în serviciu este anchetat doar dacă prejudiciul depășește 200.000 de lei.

Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Anchetatorii spun că Liviu Dragnea a determinat mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială să angajeze, fictiv, două persoane, membre ale organizaţiei PSD Teleorman.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii DNA, în 15 iulie, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În acelaşi dosar, în 11 mai, a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.