Home » Știri » Dracula Park nu se va mai construi la Sighișoara

Dracula Park nu se va mai construi la Sighișoara

Octavian Palade / 31.10.2016, 15:06
Dracula Park nu se va mai construi la Sighișoara

Dracula Park nu va mai putea fi construit în orașul Sighișoara. Ministrul Culturii spune că prioritatea este reconstrucţia autenticităţii sitului.

Dracula Park nu va mai fi identificat cu una dintre cele mai bine întreținute cetăți medievale, anume orașul Sighișoara.

Corina Şuteu, ministrul Culturii, a declarat, într-o conferință de presă, că Sighişoara este un sit pentru care este prioritară reconstrucţia autenticităţii, şi nu realizarea unui obiectiv turistic, relatează news.ro.

”Dorinţa de a face din Sighişoara un Dracula Park este o idee care acum nu se va mai putea concretiza, pentru că prioritatea este reconstrucţia autenticităţii sitului, nu de a face un obiectiv turistic”, a declarat ministrul Culturii.

Corina Şuteu a mai spus că, în ultimele trei decenii, cultura americană a avut un mare impact asupra celei europene. ”Cultura americană, care este una bazată pe inventarea patrimoniului – un patrimoniu inexistent pe care îl comunică pe măsură ce îl construiesc -, a fost întotdeauna într-o tensiune cu forma de patrimoniu cultural europeană şi a altor continente, pentru că identitatea europeană se bazează pe o moştenire şi o creaţie civilizaţională construită în timp”, a mai afirmat ministrul.

Numărul intervenţiilor neadecvate la nivelul clădirilor este în continuă creștere în Sighișoara. Ca urmare, Ministerul Culturii vrea să realizeze un proiect-pilot pentru a da un exemplu de bună practică în gestionarea unui patrimoniu de importanţă mondială în vederea unei dezvoltări durabile şi integrate.

”Sighişoara reprezintă unul dintre punctele sensibile pe harta siturilor UNESCO din România. Este un caz de administrare defectuoasă, în special în ceea ce priveşte planificarea urbanistică şi reglementarea în detaliu a modului de construire, care lipsesc sau, acolo unde există, nu se aplică”, se precizează în proiectul respectiv.

Potrivit documentului, se are în vedere alocarea de resurse corect estimate, fie ele financiare, umane sau de altă natură.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Culturii au anunțat că se lucrează la un proiect de parteneriat între Sighişoara şi orașul belgian Bruges.